Özgür Demirtaş, dolar kurunun gerçekte kaç TL olduğunu açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş, dolar kurunun gerçekte kaç TL olduğunu açıkladı

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş bir son dakika açıklamasında bulundu ve dolar kurunda gerçek seviyeyi verdi.

Döviz 11 Mayıs 2023 11:36 1
Özgür Demirtaş, dolar kurunun gerçekte kaç TL olduğunu açıkladı

Özgür Demirtaş'tan son dakika açıklaması: İşte gerçek dolar kuru.

Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında dolar kurunun gerçekte ne kadar olduğunu söyledi ve ülkede ikili kur oluşturulduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Özgür Demirtaş, kapalı çarşıda dolar kurunun, bankalarda ve ekranlarda görüldüğünden çok farklı olduğunu söyleyen, dolar kurunun gerçekteki fiyatının 1 lira 70 kuruş üzerinde seyrettiğini söyleyen Demirtaş, durumun vehametine dikkatleri çekti.

ENKAZDAN ÇIKAMAYIZ

Demirtaş daha önce yaptığı açıklamada, "Kimse kimseyi taşlayamaz. Hukuk devletinde hiçbir siyasetçi taşlamayı mazur göremez. Bizi ayıran değil birleştiren siyasete ihtiyacımız var. Birleşmeden bu ekonomik ENKAZdan çıkamayız. Enkazın büyüklüğünü benim gibi görseniz benzer düşünürdünüz. Ayrıştırmayın, Birleştirin" ifadelerini kullanmıştı.

GERÇEK DOLAR KURUNU AÇIKLADI

Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında piyasalarda ikili kur oluşturduğunu söyleyerek dolar kurunun 21.23 TL olduğunu söyledi. Euro kuru ise 23.14 TL seviyesinde. Demirtaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kapalıçarşı kuru 21.23

Bankalarda gördüklerinizi unutun. Gerçek SERBEST Piyasa kuru bu:

Hükümet İKİLİ kur oluşturdu ülkede"

EKRANDA DÖVİZ KURU NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 19 lira 56 kuruş seviyesinde. Euro kuru ise 21 lira 42 kuru şseviyesinden işlem görüyor. Ancak kapalı çarşıdaki kur farkı 1 liradan bile fazla.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bunlatin aciklamasina gerek yok millet neyin ne oldugunu biliyr