Özgür Demirtaş Açıkladı: Kanser Olduk, Kemoterapi Görüyoruz!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş Açıkladı: Kanser Olduk, Kemoterapi Görüyoruz!

Ekonomiyle ilgili yorumlarını paylaşan ve herkesin takip ettiği isim olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonomi ve faiz artırımlarıyla ilgili yorumlarını paylaştı! İşte haberin detayları...

Ekonomi 3 Ara 2023 18:45 0
Özgür Demirtaş Açıkladı: Kanser Olduk, Kemoterapi Görüyoruz!

Türkiye ekonomisinde bir süredir uygulanan faiz artırımlarına dair ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş önemli açıklamalarda bulundu. Faiz artırımlarının zorunlu bir sonuç haline geldiğini belirten Özgür Demirtaş zamanında yapılan hataların bedelinin ödendiğini belirtti. Bundan sonra yaşanabilecek yeni gelişmeleri anlatan Prof. Dr. Özgür Demirtaş kredi ve faiz ile alakalı uyarı yaptı.

Özgür Demirtaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

İŞSİZLİK ARTACAK, PARA BULUNAMYACAK

Faizlerin can yakacağını belirten Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Faiz artırımları canımızı yakacak. Zombi şirketler batacak, işsizlik artacak ve para bulunamayacak. Ama faiz artırımı yapılmasına kızmanın da bir yok. Faiz artırımı bir neden değil tamamen bir sonuç. Bu bizim geçmişte yaptığımız hataların bir sonucu. Kendimiz ettik ve kendimiz bulduk.” dedi.

KEMOTERAPİ ALIYORUZ

Gelinen süreci kanser hastalığına benzeten Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Sigara içtik ve kanser olduk. Şimdi kemoterapi alıyoruz. Sigara içmek faizi emirle suni olarak indirmek yani Nas Ekonomi Modeli. Kanser ise enflasyondur. Kemoterapi ise artan faizlerdir. Kemoterapi saçlarımızı söküyor, dişlerimizi kırıyor. Ancak kemoterapi bir sonuç. Sebep ise hep o sigaradan iki fırt almalarımızdır.” ifadelerini kullandı.

BEDAVADAN KREDİ ALINIYORDU

Gelinen sürece dair önemli bir tespit yapan Özgür Demirtaş, “Faizi enflasyonun altında indirip bedavadan kredi alırken iyiydi. Şimdi bedava diye bir şeyin olmadığını, bedava peynirin sadece fare kapanında olduğunu öğreniyoruz. Ağlamak yok. Hatadan ders alın ve bir daha da yapmayın.” şeklinde konuştu.

Prof. Özgür Demirtaş'tan faiz uyarısı - PSM Magazin

SİYASETÇİLER ELEŞTİRİ

Siyasetçilere de eleştiri getiren Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Bin kere uyardım, eninde sonunda faiz artmak zorunda kalacağını yazdım. Yapmayın diye yalvardım. İlkokul mezunu takipçilerim de dahil herkes anladı. Sadece siyasetçiler anlamadı. Neyse zararın neresinden dönersek kardır.” dedi.

Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına başvurmasının doğru bir hamle olduğunu defalarca açıklayan Prof. Dr. Özgür Demirtaş buna dair desteğini açık bir şekilde göstermeye devam ediyor.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç