Özgür Demirtaş, 100 bin TL'si olanların ne yapması gerektiğini açıkladı: 'Çok acı ama...'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş, 100 bin TL'si olanların ne yapması gerektiğini açıkladı: 'Çok acı ama...'

100 bin TL'si olanların nereye yatırım yapması gerektiği konusunu değerlendiren Özgür Demirtaş, önemli ifadeler kullandı.

Ekonomi 30 Nisan 2023 09:32 5
Özgür Demirtaş, 100 bin TL'si olanların ne yapması gerektiğini açıkladı: 'Çok acı ama...'

Özgür Demirtaş'tan 100 bin TL'si olanlara tavsiye.

Son yıllarda rekor düzeyde gelen enflasyon sonrası vatandaşlar, parasını TL'de tutmak yerine borsa, mevduat, kripto para ya da döviz gibi yatırım araçlarına yönelmeye başladı. Bu süreçte de finansal okur yazarlığı az olan, ya da olmayan vatandaşlar, nereye yatırım yapacaklarını sürekli olarak araştırıyordu.

Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise yaptığı son dakika açıklamasında 100 bin TL'si olanların ne yapması gerektiğini söyledi. Akademisyenler olarak insanların fazla tüketim yapmasını istemediklerini, parasını biriktirmeleri gerektiğini tavsiye ettiklerini söyleyen Özgür Demirtaş, artık bu durumun bu ekonomi modelinde mümkün olmadığını söyledi. Demirtaş, bu modelde ya çok büyük risk alınması gerektiğini ya da enflasyondan daha düşük gelire racı olacaklarını söyledi.

100 BİN LİRASI OLAN NE YAPMALI?

Prof. Dr. Özgür Demirtaş açıklamasının devamında ise 100 bin lirası olan bir kişinin yapacaklarını değerlendirerek, “Tane tane anlatayım. Birinin cebinde 100 bin TL’si var. Bu kişi bakıyor, ‘Ya ben bu 100 bin TL’yi mevduata yatırsam bir sene sonra 130 bin TL olacak. İyi de 100 bin TL’lik tuvalet kağıdı 170 bin TL oluyor. 100 bin TL’lik deterjan 180 bin TL oluyor. 100 bin TL’lik sinema bileti 200 bin TL oluyor. Yani ben paramı mevduata yatırsam eriyorum, dolara yatırsam dolar baskılanıyor. Hani o baskılanma da bir yere kadar ama baskılanıyor. Ee orada da eriyorum. Borsaya girsem, kardeşim ben öyle bir risk almak istemiyorum belki niye beni borsaya mecbur kılıyorsun? Veya girsem evet borsa bir artıyor bir azalıyor ben daha stabil olmak istiyorum diyor bu kişi, belki emekli" dedi.

ÇOK ACI BİR ŞEY AMA...

Yatırım tavsiyesi vermenin doğru olmayacağını söyleyerek açıklamasını sürdüren Demirtaş, yüksek enflasyona dikkatleri çekerek, “Çok acı bir şey ama 100 bin TL’yi korumasının tek yolu tüketim yapması" ifadelerini kullandı.

Borsa, ekonomi, banka, kredi, ekonomi, kripto para haberlerindne, son dakika haberlerinden, kamu, memur alımı haberlerinden haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Eee nasıl bir yol izlemeliyiz yazı paylaşılmış ama detay yok??
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Haber diye yazdığınıza tüküreyim
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Ne diyo bu anlamadın
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Aslında hocam ,yapacağım ız şey belli. Bu iktidara bay bay diyeceğiz..korkulu rüya görmeyeceğiz. İNŞ
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Ōzgür beye sonuna kadar katılıyorum... uzun zamandır market alışverişlerimi semtimdeki toptancıdan toplu alıyorum... her alım işleminde %20-25 kazançlı oluyorum... stoklarım ortalama 6-7 ay... eski fişlerimi bu süre sonunda ortalama valör ile baktığımda iyi yerde durduğumu görüyorum... ekmek fırından, et kasaptan, baharat aktardan, giyim-kuşam sezon sonundan.... önerim tek delikli kuruşun (!) hesabını yapın 👍☕️