Özel Üniversitelerin Ücretleri Rekor Kırdı: Bu Bölüm İçin 2 Milyon 293 Bin TL
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özel Üniversitelerin Ücretleri Rekor Kırdı: Bu Bölüm İçin 2 Milyon 293 Bin TL

Koç Üniversitesi 2022 2023 eğitim öğretim yılına ait ücretler açıklandı. İşte özel üniversitelerin ücretleri.

Eğitim 19 Tem 2022 18:33 4
Özel Üniversitelerin Ücretleri Rekor Kırdı: Bu Bölüm İçin 2 Milyon 293 Bin TL

Üniversitelerin ücretlerinde rekor: Bu bölümü okumak 2 milyon 293 bin 800 lira oldu.

Özel üniversitelerin fiyatlarına rekor zamlar gelmeye başladı. Artan enflasyon nedeniyle fiyatlarına zam yapan özel üniversiteler, fahiş fiyatlara öğrenci kabul etmeye başladı. 

Bu üniversitelerden biri Koç Üniversitesi oldu. Üniversite resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada "2021 kontenjanlarımızın %46’sı Tam ve Kısmi burslu (%50) öğrencilere ayrılmıştır. Bu oran %41 tam bursa eş değerdir." ifadelerine yer verildi. 

Yüzde 100 bursla üniversiteye yerleşenler için " Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere yurtlarda ücret ödemeden kalma olanağı aylık  masraflara katkı (cep harçlığı) ve ders kitabı giderlerine katkı ihtiyaca bağlı olarak ve Üniversitenin düzenlemeleri dahilinde devam etmek üzere sağlanabilir. İhtiyaç dâhilinde yapılacak başvurular tercih döneminden başlayarak değerlendirilir." denildi.  Yüzde 50 burs ile ilgili "Koç Üniversitesi’nin %50 Burslu programına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinin yarısını kapsar." denildi.

ÜCRETLER BELLİ OLDU

Koç Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada eğitim öğretim ücretleri için "2022-2023 ders yılında yerleştirilen öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 278.000 TL’dir; Tıp Fakültesi için KDV dâhil 382,300 TL’dir*, Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti tüm bölümler için KDV dâhil 278.000 TL’dir." denildi.

TOPLAM NE KADAR?

6 yıl tıp okuyan kişi toplamda 2 milyon 293 bin 800 lira öder.

4 yıllık bir bölüm okuyan kişi ise 1 milyon 112 bin lira öder.

Öte yandan üniversite, ücretleri her sene enflasyon oranında arttırmaktadır. Seneye fiyatlar yeniden belirlenecek ve daha da artacak. YKS tercih kılavuzu ve kontenjanları için TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yani Tıbı Avrupa’dan fazla bir ücrete, parasıyla okuyanı nasıl bir doktor olacağanı düşünemiyorum. Anacak babasının kendi hastanesinde çalışır. Bu parayı ödeyen nasıl bir doktor olacak onuda Allah bilir.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zaman gittikçe okuyanın yüzdesi az olacak.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Polonyada (Avrupa birliğinde olan ülkede) senelik 175.000 iken Türkiye’de ne oluyor. Artık Türkiye uçuyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Olum okadar paran varsa üniversite ile zaman harcamak boşa okuma mal gibi