Özel Sektör Çalışanlarına Yüzde 25 Ek Zam Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özel Sektör Çalışanlarına Yüzde 25 Ek Zam Yapılacak

Özel Sektör çalışanlarına Temmuz'da ek zam müjdesi geldi. Sektör yetkilileri yaptıkları açıklamada maaşlara ek zam çalışmasının başladığına yer verildi.

Finans Magazin 9 Haz 2022 11:01 0
Özel Sektör Çalışanlarına Yüzde 25 Ek Zam Yapılacak

Özel sektörde çalışanlara maaş zammı.

Hayat pahalılığının her geçen gün daha da artması nedeniyle en çok ezilen kesim dar gelirli vatandaşlar oldu. Asgari ücretle çalışan personeller geçim sıkıntısı yaşarken bir ara zam artık mecburiyet halini aldı. Maaşlara zam isteyen vatandaşlar , ara zammın muhakkak yapılmasını istiyor.

KİRA, GIDA GİYİM FATURLAR...

Fahiş şekilde artan kiralar, gıda fiyatlarında yaşanan yükselişler, her geçen gün zamlanan faturalar nedeniyle açlık seviyesinin çok altında kalan vatandaşlar, ek zam olması durumunda yılın ikinci yarısında en azından biraz nefes alabilecek. 

PATRONLAR EK ZAM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Hükümetin asgari ücrete ek zam yapıp yapmayacağı henüz netleşmedi. Çalışma olabilir açıklamaları art arda gelirken patronlardan bir haber geldi. Patronların ek zam için çalışmalara başladığı öğrenildi. 

MAYIS AYINDA ZAM GELDİ

Bazı sektörlerde firmalar, Temmuz ayını beklemeden çalışanlarına Mayıs ayında maaş zammı yaptı. Bazı firmalar ise Haziran ayında maaşlarda artış yaptı. 

"BÜTÇEMİZ UYGUN DEĞİL, DEVLET TEŞVİK İSTİYORUZ"

Çalışanlarının zor günler geçirdiğini söyleyen sektör yetkilileri, zam yapmak istediklerini, ancak bütçelerinin buna uygun olmadığını , devletten teşvik istediklerini söyledi. Vergi indirimi yapılması durumunda ek zammın yapılacağını söyleyen şirketler, bu konuda hükümetin atacağı adımı bekliyor. 

BAZI ŞİRKETLER ZAM YAPACAK: ORAN BELİRLENİYOR

İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe yaptığı son dakika açıklamasında, sektörde 1 milyon kişinin çalıştığını, artan hayat pahalılığı nedeniyle şirketlerin ek zam için harekete geçtiğini , şu anda zam oranının ne kadar olacağı üzerinde çalışmaların olduğunu söyledi. 

YÜZDE 15 İLE 25 ARASINDA ZAM GELİYOR

Yapılan açıklamada bütçesi uygun olan şirketlerin çalışanlarına yüzde 15 ile 25 arasında zam yapmayı planladığı bildirildi. Bazı şirketlerin zammı yüzde 30 seviyesinde yapacağı da öğrenildi. 

ZAMLAR TEMMUZ'DA

Zam oranı üzerinde çalışmaların devam ettiği öğrenilirken zam oranının Temmuz ayından itibaren maaşlara yansıtılacağı öğrenildi. 

YÜZDE 20 ZAM PLANLIYORUZ

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya ise yaptığı açıklamada mağazalarda çalışan personellerin primle birlikte 7 bin lira aldığını, pozisyona göre maaşın daha da arttığını söyledi. Kaya açıklamasında kendi TYH Tekstilte çalışanlara yüzde 20'nin üzerinde bir zam yapmayı planladıklarını söyledi.

Kaya açıklamasında, tekstilde şirketlerin yüzde 20 zam planlaması olduğunu söyledi. 

BAZI YERLER 2 DEFA EK ZAM YAPIYOR

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir yaptığı son dakika açıklamasında bütçesi uygun olmayan firmaların zam yapamadığını, ancak bazı firmaların Nisan ayında zam yaptığını, Temmuz'da bir yüzde 20-25 'lik zam daha planlandığını söyledi. 

Bu isimlerin yanı sıra BMD Başkanı Sinan Öncel bir açıklama yapıp yüzde 20 zam çalışması olduğunu söyledi.

Kale Grubu TAYAŞ Gıda'ya yüzde 20 zam yapılmasının planlandığı öğrenildi.

AYSAD Başkanı Sait Salıcı ise yaptığı açıklamada sektörde asgari ücretle çalışan sayısının düşük olduğunu söyledi. 500 bin kişinin sektörde çalıştığını, maaşların TYemmuz'da yüzde 20 ile 30 arasında zamlanmasının planlandığını söyledi. 

Siz hangi sektörde maaş zammı bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç