Özel Sektör Çalışanlarına Maaş Promosyonu Gelebilir!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özel Sektör Çalışanlarına Maaş Promosyonu Gelebilir!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren sürpriz bir gelişme yaşandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Çalışma Hayatı 19 Ekim 2022 18:21 9
Özel Sektör Çalışanlarına Maaş Promosyonu Gelebilir!

Özel sektör çalışanlarına banka maaş promosyonu verilecek mi?

Kasım ayına kısa bir süre memurlara ve emeklilere bankalar tarafından verilen maaş promoslarında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken özel sektör çalışanlarına bu imkanın sağlanması için talepler gelmeye başladı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması ise İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç'den geldi. İşe haberin detayları...

Bankaların maaş promosyon kampanyaları uzun birsüredir tüm Türkiye'nin gündeminde yer alıyor. Emekli maaşları ile başlayan ve kamu çalışanlarının maaşlarına da sıçrayan promosyon yarışında sular durulmuyor. Memurlara verilen maaş promonları 20 bin TL ile 45 bin TL arasında değişiklik gösterirken şimdi ise maaş promosyon imkanından özel sektör çalışanlarınında faydalanması gerektiği gündeme geldi.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINA MAAŞ PROMOSYONU GELECEK Mİ?

Bankalar tarafından emekliler, memurlar ve belediyerlere verilen maaş promosyonundan özel sektör çalışanlarından yararlanıp yaralanmayacağı gündemde yer alamya devam ediyor. Bu kapsamda milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren yeni bri gelişme yaşandı. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç bir açıklama yaparak, “Yüksek enflasyon ortamından geçiyoruz. Bu durum maaşlı çalışanları çok daha fazla etkiliyor. Her çalışanın maaş promosyonu alması gerekiyor.” dedi.

Şirketlere bir çağrı yapan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “Özel sektör çalışanlarının maaş promosyonu almalarına şirketler temkinli yaklaşıyorlar. Ancak bizim gönlümüz çalışanların bu imkandan faydalanıp maaş promosyonunu almalarından yanadır. Anlaşmalar yenilendiğinde maaş promosyonu çalışanlara verilmeli. Üstelik bu enflasyonist ortamda böyle bir imkanın sağlanmasının anlamı çok daha büyük olur.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından gözler şirketlerin vereceği karara çevrildi.

Sizce özel sektör çalışanlarına da maaş promosyonu gelmeli mi? Yorumlar kısmından yazın.

Özel sektör çalışanlarına maaş promosyonu ile ilgili son dakika açıklamalarından haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
gelmeli bizim hakkımız iş verenin hakkı değil o
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
insallah gelir bence vermezler ama
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ayriyetten biyle bir durum soz konusu ise promosyonlari sirketin kendisi almamasi lazim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle gelmeli enflasyondan en çok biz etkileniyoruz askari ücretle kimse geçinemiyoruz ve yıllardır bankalarla çalişiyoruz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gelmeli fakat doymayan özel işverenler yüzünden alınamıyor. Bankalar zaten promosyon veriyor ancak İşverenler ücretleri kendine alıyor.