Özel okullarda kriz büyüyor: 1000 okul daha batacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özel okullarda kriz büyüyor: 1000 okul daha batacak

Özel okullarda kriz daha da derinleşiyor. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, 1000 okulun daha kapanacağını söyledi.

Eğitim 9 Şubat 2024 0
Özel okullarda kriz büyüyor: 1000 okul daha batacak

1000 tane özel okul daha batıyor.

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk'ten bir son dakika açıklaması geldi v son dönemlerdeki özel okul ücretlerine ilişkin tartışmalara değinildi.

Son dönemlerde hemen hemen her yerde özel okullar açılmış durumda. Açılan özel okullara binlerce öğrenci giderken enflasyonun yükselmesi ile birlikte özel okul ücretlerine ciddi zamlar gelmeye devam ediyor. GHelen zamlar tepki toplarken MEB, sınırlama getirmişti.

Bu karar sonrası Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk'ten bir açıklama geldi. Öztürk yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'na seslendi ve MEB'in bir öğrencinin yıllık maliyetini hesaplamasını istedi. Hespalanan rakam üzerinden devletin özel okul velisine teşvik olarak vermesini istedi. Ödemenin kendilerine yapılmamasını, velilere yapılmasını isteyen Öztürk, özel okullarda sıkıntıların devam ettiğini söyledi.

Pandemi sürecinde 2 bin 500'den fazla özel okulun battığını ve kapandığını söyleyen Öztürk, ekonomik nedenlerle bu sene de bin okulun batmasını, kapanmasını beklediklerini söyledi.

Bir açıklama yapan Zafer Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"MEB, bir öğrencinin maliyetini hesaplasın. Devlet, bu rakamı özel okul velisine teşvik versin. Bize ödeme yapılmasın.

Pandemide 2 bin 500 okul battı. Ekonomik nedenle bu yıl da bin okulun daha batmasını bekliyoruz"

Sizce özel okulda okuyan öğrenciler için devlet teşviği veirlmeli mi? Aşağıdaki yoruım kımısndna yazarak kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunun.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç