Özel Okul Ücretlerine Yeni Düzenleme: Fiyatlara Yüzde 36 Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özel Okul Ücretlerine Yeni Düzenleme: Fiyatlara Yüzde 36 Zam Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı yönetmelik değişikliği sonrası özel okullar, ücretlerine zam yapmaya başladı.

Eğitim 28 Mayıs 2022 08:52 0
Özel Okul Ücretlerine Yeni Düzenleme: Fiyatlara Yüzde 36 Zam Geliyor

ÖZel okul ücretlerine rekor zamlar geliyor.

2021-2022 eğitim öğretim yılında sona doğru gelinirken 2022-2023 eğitim öğretim yılı için planlamalar yapılmaya başlandı. En çok merak edilen konu ise 2022-2023 eğitim öğretim döneminde özel okulların ücretlerine yapılacak zamlar oldu. Konu ile ilgili bir yönetmelik değişikliği geldi ve Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda yıllık eğitim ücretlerine yüzde 36 'lık bir tavan zam oranı belirledi. Bunun yanı sıra uygulamanın dışında kalan yan hizmetler olan yemek , kitap, kıurtasiye ve forma gibi ücretlere yüzde 100'lere varan zamlar yapılacağı öğrenildi. 

Veliler söz konusu duruma isyan etti ve okullarda yaşanan krizleri aşmaya çalıştıklarını söyledi. 

SINIR BELİRLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğine baktığımızda özel okullarda eğitim ücretlerinde zam için bir üst sınır beklendiği öğrenildi. Belirlenen en üst sınır yüzde36 seviyesinde olud. 

Söz konusu duruma tepki gösteren Özel Okul Velileri Platformu Başkanı Özgür Özkan, Milli Gazete'ye konuştu ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Söz konusu tavan zammın yan ücretlere de getirilmesi gerektiğini, yoksa yan ürünlerde yüzde 100 zamlar olacağını söyleyen Özkan, “Tavan zam oranı olarak belirlenen yüzde 36 eğitim ücretine uygulandı. Eğitim dışında olan yan hizmetlere yani yemek, kitap seti, servis, kıyafet gibi kalemleri ise ilgilendirmiyor. Yan hizmetlere yapılan zamlar bazı okullarda yüzde 100’ün üzerinde olarak gerçekleştirildi” ifadeleri ile tepkisini dile getirdi.

BAZI OKULLAR DAHA FAZLA ZAM YAPIYOR

Bazı özel okulların yönetmelikteki zam maddesine aykırı davrandığını söyleyen Özkan, bakanlığın bu konu ile ilgili bir denetleme mekanizması kurması gerektiğini söyleyerek, “Yönetmelikte velinin isteğine bağlı olan yemek gibi ek hizmetler zorunlu olarak dayatılıyor, yemek almazsanız okul kaydınızı bazı okullar almıyor, açıkça anayasa ihlali ancak hiçbir müdahale yok” dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç