Özel okul sahipleri: 30 bin öğretmen işsiz kalabilir, devlet yardım etsin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özel okul sahipleri: 30 bin öğretmen işsiz kalabilir, devlet yardım etsin

Özel Okullar yaptıkları son dakika açıklamasında zor durumda olduklarını, 30 bin öğretmenin işsiz kalabileceğini söyledi.

Çalışma Hayatı 27 Ocak 2023 22:10 1
Özel okul sahipleri: 30 bin öğretmen işsiz kalabilir, devlet yardım etsin

30 bin öğretmen işsiz kalabilir.

Türkiye Özel Okullar Derneği üyeleri Antalya'da düzenlenen sempozyumda bir araya geldi ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada öğretmenlerin hızla istifa ettiğini bildiren özel okulların yöneticileri, bir düzenleme gelmesi gerektiğini, destek gelmesi gerektiğini söyledi.

Söz konusu programda konuşan Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, "100 binin üzerinde veli çocuğunun kaydını özelden, devlet okuluna alabilir. Yıl sonunda 3 bin okul kapabilir. 30 bin öğretmen işsiz kalabilir" dedi ve devletten sektörün zor durumunu kurtarmak için destek talep etti.

MAAŞLAR DEVLETİN GERİSİNDE KALIYOR

Öztürk açıklamasının devamında öğretmen maaşlarına değindi ve özel okullarda maaşların düşük olduğunu söyledi. Öztürk açıklamasında, "Vergi, sosyal sigorta primleri ve benzer tüm resmi ödemelerde yapılacak destek ve düzenlemeler maliyetlerimizi düşüreceğinden, buradan elde edilecek kaynakların eğitim-öğretimi iyileştirmek adına öğretmenlerimize aktarılacak kaynaklar olarak öngörülmesi gönülden temennimizdir" ifadelerini kullandı.

TEMEK ÜCRETLERİNE REKOR ZAM

Özel okulların ücretlerine yüzde 65 zam sınırı getirildi. Bu nedenle birçok özel okul, diğer ücretlerden bu farkı çıkarmaya çalışıyor. Bazı okullarda yemek ücretleri yüzde 300'lere kadar vardı. Özel bir okulda geçen sene 8 bin lira istenen yemek ücreti bu sene 32 bin TL oldu.

2021-2022 verilerine göre Türkiye'de faaliyet gösteren 14 binden fazla özel okulda 1 milyon 600 bine yakın öğrenci okuyor.

Finans7.com | Ankara
Kaynak: Ntc Tuana Çiftçi

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Zengin dahada zengin olmaya çalışiyor koca özel okul sahibi patronlar şimdi ücretli öğretmenin hakkına göz dikti.Özeldeki öğretmeni cok dusunuyorsan yüzde 65 zam yaptın maaşlarini yukselt.bizim durumunuzdan nemalanmayın. Çakallık yapmayın