Özel okul öğretmenlerinin maaş ve çalışma koşullarına düzenleme geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özel okul öğretmenlerinin maaş ve çalışma koşullarına düzenleme geliyor

Özel okul öğretmenlerinin maaş ve çalışma koşullarına ilişkin son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada düzenleme yapılacağına yer verildi.

Eğitim 29 Mayıs 2024 1
Özel okul öğretmenlerinin maaş ve çalışma koşullarına düzenleme geliyor

Son dakika haberleri... ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİNİN MAAŞLARINA İLİŞKİN DÜZENLEME GELİYOR.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan grup toplantısından önce basın mensuplarının sorularını yanıtlarken özel okul öğretmenlerinin maaşları ve çalışma koşullarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

İşte gelen açıklamalar.

YENİ MÜFREDAT ONAYLANDI

Yeni müfredatın onaylandığını söyleyerek açıklamasına başlayan Bakan Tekin, "Yeni müfredat onayınızdan geçti. Eğitim sendikaları tartışıyorlar. Müfredatın ön açıklamasında Atatürk'ün adının geçmediği konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Kendilerine okuyarak eleştirmelerini tavsiye ediyorum. Programlarımızı okumadan değil" değerlendirmesinde bulundu.

TATİLE GİRECEK ÖĞRENCİ VE AİLELERİNE ÖNERİLER

Okullar 3 hafta sonra yaz tatiline giriyor. Yaz tatili ile ilgili konuşan Bakan Tekin, "Çocuklarımız yaz aylarını tatil yaparak geçirsinler. Okul ve ders dışında okuyarak başka türlü etkinliklerle sosyal aktivitelerle, sanatsal aktivitelerle ülkemizin güzelliklerini görerek güzel bir tatil yapmalarını arzu ediyorum. Velilerden de çocuklarına, öğrencilerimize bu şekilde bakmalarını ve yönlendirmelerini tavsiye ediyorum. Bu da eğitimin bir parçası" tavsiyesinde bulundu.

ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERİNİN MAAŞ VE ÇALIŞMA KOŞULLARI

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin maaş ve çalışma koşullarına ilişkin gelen soruya yanıt veren Bakan Tekin, "Özel okul temsilcileri ile bu konularda görüşüyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmeyecek çözümler üretmeye çalışıyoruz. Onlardan bizim istediğimiz şey; özel okullardaki öğretmenleri mağdur etmeyecek çözümler üretmeleri" dedi.

Sizce maaşlar ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Kamuda çalışan öğretmenler ne alıyorsa onu almali iş guvencesi de getirilmeli Not : bu arada ben ögretmen değilim 1 günle 17 yıl fazla çalışmaya bırakılmış 60 yaş magduruyum kademeli emeklilik istiyoruz