Öz Sağlık İş Sendikası: 'Zorunlu Emeklilik Kaldırılmalıdır'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Öz Sağlık İş Sendikası: 'Zorunlu Emeklilik Kaldırılmalıdır'

Öz Sağlık İş Sendikası'ndan KHK ile kadroya geçen işçilerin zorunlu emeklilik sorunlarına dair önemli adım.

Çalışma Hayatı 14 Haz 2022 18:14 0
Öz Sağlık İş Sendikası: 'Zorunlu Emeklilik Kaldırılmalıdır'

Öz Sağlık İş Sendikası'ndan zorunlu emeklilik çalıştayı.

Öz Sağlık İş Sendikası Devlet Sert , sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçilerin zorunlu emekliliğini kabul etmediklerini söyledi.

ÇALIŞTAY BAŞLADI

Öz Sağlık İş Sendikası tarafından bu konuda önemli bir adım atıldı ve işçilerin zorunlu emekliliğe tabi tutulmasının kabul edilmediği bildirildi. Bu konuda bir çalıştay düzenleyen sendika, önemli bir adım attı.

Sendika Başkanı Sert, sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin zorunlu emekliliğe tabi tutulmasını kabul etmiyoruz. Dün haykırdık, bugün de yarın da haykırmaya devam edeceğiz. Zorunlu Emeklilik Çalıştayımız" ifadelerini kullandı.

İşte sendikanın talepleri:

ÇALIŞTAYA KİMLER KATILDI?

Sendika tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda söz konusu çalıştaya Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Merve Özaydın, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Arıcı ve Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç ile sendika üyesi işçilerin katıldığı öğrenildi.

BAKAN ÇALIŞMALAR VAR DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu işçileri, geçici işçiler için bir çalışma olduğunu söylemişti. 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçiler, bu çalışmalar kapsamında zorunlu emekliliğin de değerlendirilmesini ve bu sorununu çözülmesini bekliyor. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki talep ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç