Oy verme işlemi ne zaman, saat kaçta başlıyor, Oylar ne zaman bitecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Oy verme işlemi ne zaman, saat kaçta başlıyor, Oylar ne zaman bitecek?

Oy verme işlemleri ne zaman başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman sona erecek? Sandıklar ne zaman kapanacak?

Seçim 31 Mart 2024 0
Oy verme işlemi ne zaman, saat kaçta başlıyor, Oylar ne zaman bitecek?

Oy verme işlemi ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

Uzun süredir beklenen gün geldi. Tüm Türkiye, bugün yerel yönetimler seçimi için sandık başına gidecek. 81 ilde belediye başkanları, il ilçe meclis üyesi ve muhtarlık seçimleri yapılacak. Peki oy verme işlemi ne zaman başlıyor, ne zaman sona erecek? Oy sayma işlemleri ne zaman başlayacak? Seçim yasakları ne zaman bitecek?

32 İLDE SAAT 7'DE BAŞLADI

32 ilde oy verme işlemleri sabah saat 7'de başladı ve vatandaşlar, sandığa giderek oylarını kullanmaya başladı. Oy verme işlemi başlayan 32 il şu şekilde:

"Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis"

Bu illerde oy verme işlemi saat 16.00'da sona erecek.

DİĞER İLLERDE 8'DE

Bu 32 il dışındaki illerde ise oy verme işlemi saat 8'de başlayacak ve saat 17.00'a kadar vatandaşlar gidip oylarını kullanabilecek.

SEÇİM SONUÇLARI

Sandıklar 32 ilde 16'da, diğer illerde 17'de kapanacak ve oy sayma işlemleri başlayacak. Oy sayma işlemlerinin başlaması ile doğu illerinden başlayarak ilk sonuçların 18.00 civarında gelmesi bekleniyor. Seçim yasaklarının ise YSK tarafından 19 civarında kaldırılması ve sonuçların kamuoyu ile paylaşılmaya başlanması bekleniyor.

Sonuçlardan haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç