Oy kullanmayana ceza var mı 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Oy kullanmayana ceza var mı 2024

Son dakika haberi: Oy kullanmayan vatandaşlara para cezası gündemde. İşte gündemdeki ceza miktarı.

Seçim 31 Mart 2024 15
Oy kullanmayana ceza var mı 2024

Yerel seçimlerde oy kullanmayana ceza.

31 Mart yerel seçim günü geldi çattı. Ülke genelinde milyonlarca seçmen sandık başına gitti ve oy kullanma işlemleri tüm illerde başladı. 32 ilde saat 16'da, diğer illerde saat 17'de sona erecek oy verme işlemlerinden sonra sandıklar açılacak ve oylar sayılmaya başlanacak.

Saat 19 civarında ilk sonuçların gelmesi beklenirken büyükşehirlerde bu sürenin daha da artabileceği belirtiliyor. Peki oy kullanmamanın cezası var mı? Oy kullanmayana ne kadar ceza kesilecek? İşte gelen son dakika bilgileri.

BÜYÜKŞEHİRLERDE 5 PUSULA

Büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanı, il ilçe meclis üyeliği ve muhtarlık olmak üzere toplamda 5 zarf olacak. Bu nedenle büyükşehirlerde oy sayma işlemlerinin geç bitöesi ve sonuçların geç belli olması bekleniyor.

Ancak saat 21'den itibaren hemen hemen tüm illerde ilk sonuçların netleşmesi bekleniyor.

OY KULLANMAYANA CEZA

Peki oy kullanmamanın cezası var mı? Son seçimlerde oy kullanmayan vatandaşlara para cezası kesilmemişti ancak bu seçimde para cezası gündeme geldi. Henüz resmi bir açıklama gelmemesine rağmen gündemde. oy kullanmayan vatandaşlara 300 TL para cezasının kesilebileceği belirtiliyor. Sizce ceza olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

CEZA NASIL ÖDENECEK?

Henüz ceza kesilip kesilmeyeceği net değil. Önümüzdeki günlerde bu konuda resmi açıklama gelecek. Cezanın kesilmesi durumunda vatandaşlara PTT aracılığıyla tebligat yapılır. Öte yandan ceza kesilip kesilmediğini interaktif vergi dairesi olan "https://dijital.gib.gov.tr/portal" sayfasından öğrenebilirsiniz.

SEÇİM SONUÇLARI

Seçim sonuçları gelmeye başladığında takipçilerimizle paylaşacağız. Siz de Finans7'yi takipte kalarak seçim sonuçlarından haberdar olabilirsiniz. Kadın erkek adaylar bu sayfada. Tanışmak ve bilgi alış verişi için > TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (15)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
Bu zamana kadar cezası yoktuda şimdimi ceza verecek bu milletin bir tepkisiydi nerde özgürlük o zaman bu benim en doğal hakkım
Ziyaretçi 4 Ay Önce
saçmalık, ceza neye göre uygulanacak, Peki seçimden önce niçin vatandaş bilgilendirilmez.
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Ben bugün rahatsızım yerimden kalkacak ferim yok ve oy kullanacağım semtte evime uzak nasıl kullanayım
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Laik bir devlette oy kullanmakta bir tercih meselesi hiç kimse oy kullanmaya zorlanmamalı1
Ziyaretçi 4 Ay Önce
ceza olmasın bence isteyen kulanır istemeyen kulanmaz mesela ben Allah korusun sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir gün bu dünyadan intikal ederse ben yaşarsam asla oy kulanmaya gitmem çünkü onun yerini dolduracak adam yoooooook