ÖTV'ye İndirim Bekleyenlere Kötü Haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖTV'ye İndirim Bekleyenlere Kötü Haber

Araba alacaklara, arabası olanlara kötü haberler geldi. Dün Meclise sunulan ek bütçeden yeni vergi çıktığı belirtildi.

Taşıt 21 Haz 2022 17:16 1
ÖTV'ye İndirim Bekleyenlere Kötü Haber

Araba alacaklara kötü haber: Araba alacaklara kötü haber geldi.

Hayal olmaktan bile çıkan araba fiyatlarında bir kötü haber daha geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre arabada iki yeni düzenleme geleceği ve fiyatların daha da artacağ öğrenildi. 

EBS DANIŞMANLIK AÇIKLADI

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin yaptığı son dakika açıklamasında öncekli gün meclise sunulan ek bütçeyi değerlendirdi. Söz konusu bütçe ile otomotiv sektöründe ÖTV düzenlemesinin yapılmasının planlandığını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan ek bütçe teklifine baktığımızda otomotivden alınacak ÖTV hedefinin 72.1 milyar liralık seviyeden 70 milyar daha eklenerek arttırıldığı görüldü.

"ÖTV Artışı Gelir mi" sorusunu soran Erol Şahin yaptığı açıklamada, "İki seçenek var. Ya hızla artan Kur ve Enflasyon sayesinde tahsilat ikiye katlanacak, ya da ÖTV'ye artış planlanıyor" dedi ve şu açıklamaları yaptı: "İlk 5 aylık tabloda tahsil edilen 45,2 milyar lira ile 2022 hedefinin zaten %63'ü tutmuştu, kalan 7 ayda 100 milyar daha bekleniyor demek oluyor."

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sadece otomotiv değil, petrol ve doğalgazdan da beklenen ÖTV hedefi %150 arttırılmış durumda,30 lirayı aşan litre fiyatı şimdi de 50 liraya mı koşacak. Beklentimiz yüksek kur ve enflasyon etkisi ile araç başı tahsilatta yaşanan ve yaşanacak yüksek artış.

Mayıs ayında bu artış %150. İlk 5 ayda ise artış %110’du. Yani toplamda 700 bin+ pazar adeti ile bu hedefe ulaşmak mümkün."

Araba alacak vatandaşların elini çabuk tutması gerektiği ifade edilirken benzin fiyatlarının yükselmesi ile araba alacakların daha fazla akaryakıt parası vereceği ,arabayı alsa bile yakıtında oldukça zorlanacağı ifade edildi. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İktidar bu kadar vergiyi ne yapıyor bir sürü vergi alıp hazineyimi hortumluyorsunuzamaciniz ney kriz var yok diyorsunuz aç var yok diyorsunuz damarimiza basacaksınız sonunda bunu istediğinize eminim sonra bize dış güç diyecek ve yine cahili kandiracaksiniz sıkıntı büyük dünyanın en büyük zamminida versen sonuçta size girecek olan bizim oyumuz olacak