ÖTV'si Az Olmasına Rağmen Neden Türkiye'de Elektrikli Araç Az? İşte Asıl Sebebi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖTV'si Az Olmasına Rağmen Neden Türkiye'de Elektrikli Araç Az? İşte Asıl Sebebi

Türkiye'de neden elektrikli otomobil satışları Avrupa ülkelerine göre düşük seviyede kaldı. İşte o nedenler.

Taşıt 16 Ekim 2022 01:16 0
ÖTV'si Az Olmasına Rağmen Neden Türkiye'de Elektrikli Araç Az? İşte Asıl Sebebi

Türkiye'de neden elektrikli araç sayısı az: Neden az satış var?

Son dönemlerde Türkiye'de elektrikli araç satışlarında artış oluyor. Ancak yine de ortalam olarak Avrupa ülkelerinin oldukça gerisinde seyrediyoruz. Bunun birçok nedeni var. Ancak bu nedenlerden birini Emre Özpeynirci açı8kladı.

Yeterli alt yapının tüm Türkiye'de kurulmaması büyük sorun teşkil ederken bir diğer nedeni emisyon meselesi. Özpeynirci konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Neden bize az elektrikli araç geliyor‼️

Çünkü Avrupa’daki emisyon sınırlamaları sebebiyle, markalar emisyon oranlarını indirmek için limitli sayıda üretilen elektrikli aracı öncelikli olarak Avrupa'ya gönderiyor. 

Aksi takdirde emisyon oranları tutmazsa büyük cezalar ödeniyor.

Türkiye’ye ise emisyon konusunda ne bir sınırlama ne de bir ceza olmadığı için daha kısıtlı adette elektrikli araç gönderiliyor. Anlayacağınız öncelikli bir durumumuz yok. Ne kadar uğraşsak da sembolik adetler alabiliyoruz."

ÖTV DÜŞÜK AMA...

Türkiye'de elektrikli araçlardan alınan ÖTV , normal benzinli mazotlu arabalara göre oldukça düşük seviyelerde. Konu ile ilgili teşkik verilmesl gerekiyor sözlerine bir kullanıcı "Elektrikli araçlara Türkiye’de verilen teşvik dünyada yok.Aynı aracın benzinlisi %80 ötv,elektriklisi %10..Üzerine kdv eklenince fark 82.6 puan oluyor.Daha ne olsun!!" dedi. Bu ifadelere Özpeynirci şu şekilde yanıt verdi:

"Avrupa ülkerinin çoğunda hem vergiden muaf hem de üstüne 9 bin Euro'yu bulan parasal destekler var."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç