ÖTV Matrah Artırımında Bu Sefer Bir İlk (Fiyat Listeleri Nedir, Hangi Araçlarda İndirim Olacak?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖTV Matrah Artırımında Bu Sefer Bir İlk (Fiyat Listeleri Nedir, Hangi Araçlarda İndirim Olacak?)

Taşıtta ÖTV matrah düzenlemesi için ilk değerlendirme geldi. Değerlendirmede bu sefer bir ilke imza atıldığına yer verildi.

Fiyat Listesi 19 Kasım 2022 22:44 0
ÖTV Matrah Artırımında Bu Sefer Bir İlk (Fiyat Listeleri Nedir, Hangi Araçlarda İndirim Olacak?)

ÖTV matrah düzenlemesinde bu sene bir ilk.

Son dakika haberi az önce geldi ve Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada matrah düzenlemesi için 1 Aralık tarihini verdi. Bakan Nebati'nin bu açıklamasından sonra bir detay ortaya çıktı. 

Daha önce de taşıtta yapılan matrah düzenlemelerinden farklı olarak bu sefer matrah düzenlemesinde ilk defa tarih verildi. Dhaa önce yapılan düzenlemelerde herhnagi bir tarih verilmezdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gazeteci Emre Özpeynirci, "Şaşkınım çünkü ilk kez matrah güncellemesi için tarih veriliyor. 10 gün tüm sektör duracak, alımlar sarkacak. Umarım 1 Aralık'ta dağ fare doğurmaz" ifadelerini kullandı.

"Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) temsilcileriyle yaptığı görüşmede, sıfır otomobil almak isteyenlerin beklediği matrah düzenlemesinin, 1 Aralık tarihinde yürürlüğe gireceğini açıklamış. (Beklenti Ocak ayıydı)" diyen Özpeynirci, sektörün duracağını söyleyerek, "10 gün tüm sektör durur" dedi.

Bakan Nebati'den gelen açıklamadan sonra Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt ile bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Özpeynirci, Bozkurt'un bu açıklama ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptığını aktardı:

""Detayları bilmemekle birlikte, bugune kadar yapılan matrah güncellemelerinde önceden bir tarih verilmemisti, uygulamanın baslayacağı günüm akşamı duyurulmuştu. O nedenle biz de haberleri okuyunca şaşırdık. Önceden tarih verildiği durumlarda, araç almayı düşünen vatandaşların bir beklenti içerisine girmedurumu söz konusu olacağından, bugüne kadar bu şekilde önceden tarih verilerek bir güncelleme yapılmamıştı. Umarız ki uzun zamandır beklenen matrah güncellemesi bir an önce uygulamaya alınır."

ARABA FİYATLARI NE KADAR DÜŞER*

Araba fiyatlarının ne kadar düşeceğine, matrah düzenlemesinin ne kadar olacağına dair bir açıklama henüz gelmedi. Beklentiler için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç