ÖTV İndirimi Gelecek mi? Sorusuna Beklenen Cevap Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖTV İndirimi Gelecek mi? Sorusuna Beklenen Cevap Geldi

Son dakika haberi: ÖTV indirimi hakkında beklenen açıklama geldi. ODD Başkanı Bozkurt yaptığı açıklamada indirimin gelmeyeceğini söyledi.

Taşıt 9 Kasım 2022 16:03 1
ÖTV İndirimi Gelecek mi? Sorusuna Beklenen Cevap Geldi

ÖTV indirimi hakkında son dakika açıklaması geldi.

Sıfır araçta ÖTV indirimi hakkında son dakika açıklaması geldi. Sabah saatlerinden bu yana gündemde dolaşan ÖTV indirimi haberleri sonrası bir son dakika açıklaması geldi. Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt yaptığı son dakika açıklamasında indirim oılacak mı? sorusuna cevap verdi. 

Gazeteci Emre Özpeynirci yaptığı son dakika açıklamasında Ali Haydar Bozkurt 'un açıklamasını aktardı ve Bozkurt'un şu ifadeleri kullandığını söyledi: "Uzun zamandır matrahların güncellenmesi gerektiğini zaten söylüyoruz. Ancak, matrahların güncellenme zamanlaması hiç bir zaman önceden tahmin edilen bir konu olmamıştır."

Resmi makamlar karar verip, duyurunca biz de herkesle beraber öğreniyoruz. Bugune kadar hep boyle olmuştur. ÖTV indirimi ise tamamen farklı bir konu. Yapılır, yapılmaz herkes bir tahmin yürütüyor. Ancak bunlar “tahmin” olmaktan öteye gidemez. Bizim böyle bir duyumumuz olmadı.

Zaten böyle bir konuda önceden duyum almanız da mümkün değildir. "Kişisel tahminim”, şu ortamda bir ÖTV indirimi pek ihtimaller dahilinde görünmüyor. Olmasını ister miyiz, elbette isteriz. Bugün müşteri de, bayi de, distribütör de, fabrika da herkes ama herkes ÖTV düşsün ister.

Hatta mümkünse hiç olmasın ister. Ama istemek başka, gerçekleşöe olasılığı bambaşka konular."

ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

ÖTV indirimi değil matrah düzenlemesinin gündemde odluğu açıklandı. Matrah düzenlemesi ile vergi dilimlerinin değişmesi ve araç fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Ancak bir ÖTV indiriminin söz konusu olmadığı açıklandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ÖTV indirimi olsa bile alınabilecek seviyede olmaz araç düşünsene 1 yıl önce 300bine alınan araç otvsiz 170di şimdi ise araç 1 milyon otvsiz en fazla 600-700 olur kim alabilir ki