Otomatik Ödeme talimatı ile faturalarını ödeyenlere kötü haber: Zam geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Otomatik Ödeme talimatı ile faturalarını ödeyenlere kötü haber: Zam geldi

Son dakika haberi: Otomatik ödeme talimatı ile faturalarını ödeyenler için son dakika açıklaması geldi. Zam geldi.

Bankalar 5 Mart 2024 23:20 2
Otomatik Ödeme talimatı ile faturalarını ödeyenlere kötü haber: Zam geldi

Otomatik fatura ödeme talimatı verenler dikkat: 500 TL daha fazla ödeme yapabilirsiniz.

Bankalardan son dakika haberi geldi. Gelen son dakika haberinde otomatik ödeme talimatlarında düzenleme yapıldığı görülüyor.

Birçok kişi, her ay tek tek faturalarını kontrol etmek ödemek yerine artık banka hesaplarından otomatik ödeme talimatı veriyor ve bu otomatik ödeme talimatı ile faturanın son ödeme tarihi kaçtı, ne zaman bitiyor, fatura ödenmediği için elektrikler kesildi gibi sorunların önüne geçiyor.

Gelen son dakika bilgilerine göre;

Bundan önce belirli limitlerdeki faturalarda 2 lira, daha sonrasındakiler için 2,5 lira olarak alınan otomatik ödeme talimatı faizleri değişti. Her bankanın farklı şekilde verdiği faiz oranı, yeni düzenleme ile birlikte yüzde 2.49 ile 4.42 arasına yükseltildi ve ciddi şekilde arttı.

Güncel fatura ödeme durumunda 1000 liranın ödenmesinde BSMW ve KDV hariç olmak üzere 44.2 ile 24.9 lira arasında değişen ödeme yapılması gerekiyor. Vergilerin de eklenmesi ile birlikte bu rakamlar daha da yukarı çıkabiliyor.

Elektrik, su, telefon, doğalgaz, internet gibi faturalar otomatik ödeme talimatı ile ödendiğinde toplamda 400 ile 500 lira arasında bir ödeme yapılabiliyor.

NASIL ÖĞRENİRİM

Bankalar, otomatik ödeme talimatında vatandaşlardan para kesmektedir. Bu ödeme bankanın mobil uygulamasından öğrenilebiliyor. Ödeme sayfasında otomatik ödemeler kısmından otomatik ödeme faiz oranını görebileceksiniz.

Sizin ne kadar kesinti oluyor? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
benim vardı iptal ettim ne para kazandiracagim bankalara
Ziyaretçi 4 Ay Önce
herkes ceksin otomatik odemeyi o zaman bosversenize