Otobüs Biletlerinde Büyük Oyun: Dönüş Bileti Alanlar Dikkat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Otobüs Biletlerinde Büyük Oyun: Dönüş Bileti Alanlar Dikkat!

Bazı otobüs firmalarının, daha önce alınan biletleri, bu sefer farklı bir oyunla iptal ettirip başkasına daha pahalıya sattığı iddia edildi.

Son Dakika 9 Tem 2022 16:12 0
Otobüs Biletlerinde Büyük Oyun: Dönüş Bileti Alanlar Dikkat!

Otobüs biletlerinde yeni oyun.

Son dönemlerde artan akaryakıt fiyatları nedeniyle otobüs firmaları, yüksek zamlar uygulamak zorunda kaldı. Haftalık değişen bilet fiyatları nedeniyle birçok kişi mağdur olurken ortaya çıkan son durum ise yok artık dedirtti. 

Bilindiği üzere her bayram öncesinde şehirlerarasında ciddi bir yolcu gidiş gelişi olur. Otobüs firmalarında yer bulmak oldukça zorlaşır. Bilet bulamayanlar ise ya gitmekten vazgeçiyor ya da başka yollara başvuruyor. Ancak bu durumda otobüs firmalarının bir oyunu ortaya çıktı. 

ORtaya çıkan yeni durumda bazı otobüs firmalarının , yolculuk gününe kısa süre kala daha önceden bilet alan kişileri aradığı ve otobüsün arızalandığını, bu nedenle seferin iptal edildiğini, bilet parasının ise kendiisne iade edileceğini söylüyor. Çaresiz kalan kişiler, başka saatte bilet soruyor ancak firmalar, bayram gününe kadar tüm otobüslerin dolu olduğunu söylüyor. Bunun üzerine bilet iptal ediliyor ve para iade ediliyor. 

Bileti iptal edenotobüs firmaları ise aynı bileti daha pahalı bir fiyata başka bir yolcuya satıyor.

Bir yolcu , konu ile ilgili yaptığı açıklamada cenazesine gitmek için bilet aldığını söyledi. Cenazeye gelen ve geri dönüş biletini de daha önceden aldığını söyleyen bu kişi, sabha kendilerini aradığını ve otobüsün arızalandığını , bu nedenle biletin iptal edileceği , paranın ise iade edileceğinin söylendiğini aktardı. 

Otogarda bazı kişiler ile görüştüğünü söyleyen bu kişi, firmanın son günlerde bu yolla birçok kişinin biletini iptal edip daha pahalıya başka müşterielre sattığını iddia etti. 

Sizin başınıza bu ya da bunun gibi olay geldi mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç