Otobüs Bileti Fiyatlarına Bir Zam Daha: Bayram Öncesi Kötü Haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Otobüs Bileti Fiyatlarına Bir Zam Daha: Bayram Öncesi Kötü Haber

Son dakika haberi: Otobüs bilet fiyatlarına yeni güncelleme geldi ve bazı iller arasında fiyatlar ciddi oranda arttı.

Haberler 6 Nisan 2022 16:06 0
Otobüs Bileti Fiyatlarına Bir Zam Daha: Bayram Öncesi Kötü Haber

Bir zam haberi daha geldi. Akaryakıtta son dönemlerde yaşanan fiyat artışları sonrasında gelen zam haberi vatandaşları üzdü. Toplu tşaımaya gelen zamlar, giyim sektöründe yakın zamanda görülecek yüksek zamlara bir de otobüs bilet fiyatlarına zam haberi eklendi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Ankara İstanbul arası otobüs bilet fiyatına yüzde 36 oranında bir zam geldi.


Geçen seneden bu yana 2,5 kat artış gösteren akaryakıt fiyatları şehirlerarası ulaşımı etkiledi. Kötü etkilenen ulaşımda bilet fiyatları da fahiş şekilde arttı. Kademeli olarak yapılan zamlara bugün bir yenisi daha eklendi. Sektör yetkililerinden edinilen son dakika bilgilerine göre otobüs bilet fiyatlarına yüzde 36 civarında bir zam geldi.


ENFLASYON AÇIKLAMASINDA YÜZDE 20

Geçtiğimiz gün açıklanan Mart 2022 enflasyon rakamlarında TÜİK, otobüs bilet fiyatlarının yüzde 20.01 oranında arttığını bildirdi. Sputnik Türkiye'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre , Şubat ayında İstanbul'dan Ankara'ya gitmek isteyen birinin 220 lira bilet fiyatı ödemesi gerekirken bu ücret şimdi 300 lira seviyesine kadar çıktı.


Bunun yanı sıra İstanbul'dan çıkıp İzmir'e gitmek isteyen biri, Şubat ayında 300 lira veriyordu. Bu ücret şimdi 320 lira seviyesinde. Ankara 'dan Antalya'ya gitmek isteyen bir kişinin 220 lira verdiği Ankara Antalya bileti ise şimdi 280 lira seviyesinde. Ankara'dan Muğla'ya Şubat ayında giden biri 250 lira veriyordu. Şimdi ise bu ücret 300 liraya kadar çıktı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç