Otobüs Bileti Alacaklar Dikkat: Kurban Bayramı Öncesi Köklü Değişiklik
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Otobüs Bileti Alacaklar Dikkat: Kurban Bayramı Öncesi Köklü Değişiklik

Son dakika haberi: Kurban Bayramına kısa süre kala biletlerde bazı iller için düzenleme geldi. Firmalar, bilet fiyatlarının artık günlük belirleneceğini söyledi.

Son Dakika 14 Haz 2022 15:24 0
Otobüs Bileti Alacaklar Dikkat: Kurban Bayramı Öncesi Köklü Değişiklik

Kurban Bayramı öncesi düzenleme: Şehirlerarası otobüs biletinde rezervasyon dönemi sona eriyor.

Brent ve döviz kurunda son dönemlerde yaşanan ciddi artışlar nedeniyle akaryakıt fiyatlarına rekor zamlar art arda gelmeye başladı. Benzin ve mazotun fiyatı 30 liraya kadar yükseldi. 

Yaşanan yükseliş , şehirlerarası ulaşımı da ciddi manada etkieldi. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle firmalar yeni bir önlem alma kararı aldı. Edinilen son dakika bilgilerine göre artık bazı firmaların bazı biletlerde rezervasyon almayacağı, fiyatların anlık belirleneceğini söyledi. 

FİRMALARDAN YENİ KARAR

Edinilen bilgilere göre firmaların yeni bir karar aldığı, ancak bu kararın sadece belirli firmalarda geçerli olduğu öğrenildi. Yeni sistemde artık rezervasyon alınmayacağı ve bilet fiyatlarının güncel akaryakıt fiyatları üzerinden hesaplanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili Haber Global'e konuşan sektör yetkilileri, ÖTV indirimi beklediklerini söyledi ve desteklerin gecikmemesini istedi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım yaptığı son dakika açıklamasında, fiyat belirlemede sıkıntı yaşadıklarını söyledi ve "Rakamların ne olacağını hiç kimse bilemiyor. Fiyat belirlemede sıkıntı yaşıyoruz. O gün ne olacağını bilmedikleri için otobüs firmaları rezervasyon yapmıyor.Otoyol ve köprü ücretleri alınmasın. Akaryakıtta vergi iadesi yapsınlar. Yoksa sürdürülemez. Rahatlatın bu sektörü" ifadelerini kullandı.

KURBAN BAYRAMINA NE KADAR KALDI?

2022 yılı Kurban Bayramı'na kısa süre kaldı. 9 Temmuz Cumartesi günü 2022 yılı urban Bayramı'nın ilk günü olarak idrak edilecek. Pazar 2. PAzartes 3 ve 12 Temmuz Salı 4'üncü gün olacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç