Otellerde Tatil Fırsatları Biraz Geç Başlayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Otellerde Tatil Fırsatları Biraz Geç Başlayacak

Temmuz ayında yaşanan yoğunluk Ağustos ayında da beklenirken tatilciler, Eylül ayında otellerde yapılacak kampanyalar ve fırsatlarla yoğunluğun devam edeceğini bekliyor.

Yaşam 13 Tem 2022 08:19 0
Otellerde Tatil Fırsatları Biraz Geç Başlayacak

Ağustos ve Eylül ayında yeni tatil fırsatları gelecek.

Temmuz ayında 9 günlük bayram tatili nedeniyle otellerde doluluk oranı yüzde 90'lara çıkarken yerli turist bolluğu yaşandığı aktarılıyor. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, doluluklarınm bölgleere ayrıldığını söyleyerek, “Temmuz ayının ilk haftasındayız, Kurban Bayramı’nın sezonun merkezinde oluşu ve uzun bir tatil oluşu doluluk oranlarını yüzde 100’den yüzde 70’e düşürdü. İnsanlar tatillerinin yarısını Bodrum, diğer yarısını Çeşme’de geçirmeyi tercih ediyor. Doluluklar bölgelere ayrıldı, birçok tatilci Ege turu yaparak Çanakkale’den Antalya’ya kadar olan destinasyonu tur şeklinde kullandı. 9 günlük tatil planında iyi bir doluluk yaşayacağız. Ağustos ayında da yüzde 90 doluluk bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan ise yaptığı açıklamada doluluk oranlarına değinerek, “Nirvana Hotels olarak üç tesislerinde şu anda toplam kapasitemizin yüzde 40’ını iç pazar oluşturuyor. İç pazarın, sezon sonunda yeni bir rekora imza atacağını ifade etmiştim ve bu yönde süreç işlemeye devam ediyor" dedi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, bayram tatilinin uzatılması nedeniyle otellerde doluluk oranının arttığını söyleyerek, “Bayramın son günü olmasına rağmen yoğunluk sürüyor. Zaten ‘yüksek’ tabir ettiğimiz sezondaydık. Antalya genelinde otellerdeki doluluklar devam ediyor. Antalya’nın tamamı dolu diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

BALONA BİNMEK 3500 LİRA OLUNCA KAPADOKYA HAYALLERİ GİTTİ

Kapadokya'da balona binme 3500 liradan fazla paraya çıkınca yerli turstler izledi yabancılar ise balona binerek seyahat etti. Öte yandan uzun tatil olması nedeniyle Kapadokya gibi kültürel yerler çokça tercih edilmedi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan TÜROFED Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, “Kapadokya turizmcilerinin klasikleşmiş bir sözü vardır: Uzun tatil dönemleri, yerli turist açısından Kapadokya gibi kültür turizmi yapılan bölgelere yaramaz. Zira yerli turistler bu tip uzun tatillerde genelde sahil bölgelerini tercih ediyor." dedi.

EYLÜL'DE OTEL VE TATİL FIRSATLARI GELECEK

Temmuz ayında yaşanan yoğunluğn ardından Ağustos ayında da yoğunluk beklendiği , Eylül ayında da yapılacak fırsatlar, kampanyalarla birlikte turizm sezonunun dolu dolu geçeceği bildirildi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç