Otel fiyatlarına büyük zam: En ucuzu 3 bin TL oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Otel fiyatlarına büyük zam: En ucuzu 3 bin TL oldu

Son dakika haberi: Otel fiyatlarına geçen seneye göre yüzde 40'ları aşan zamlar geldi. Gelen zamlara rağmen oteller doldu.

Finans Magazin 25 Mayıs 2023 09:23 0
Otel fiyatlarına büyük zam: En ucuzu 3 bin TL oldu

Otel fiyatlarına yüzde 40 zam gelince vatandaşlar tatili geçirecek yer arıyor.

Kurban Bayramı bu sene de yaz aylarına denk geliyor. Yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle vatandaşlar, tatil yapma planı yapıyor. Tatil bölgelerine giderek Kurban Bayramı'nı değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Antalya, Muğla, İzmir ve Kıbrıs başta olmak üzere tatil bölgelerinde araştırmalara başladı. Gelen son bilgilere göre otel fiyatlarında yüzde 40 oranında zam olduğu görülürken otellerde şimdi doluluk oranı yüzde 80'leri buldu. Güney bölgelerinde bir kişi için gecelik konaklama ücreti 3 bin liradan başlıyor. Bir hafta tatil yapmak isteyenler en az 20 bin lirayı gözden çıkaracak.

FİYATLAR UÇUK OLUNCA...

Fiyatlar bu kadar yüksek olunca tatil yapmak isteyenler, madem bu kadar yüksek paralara tatil yapacağım yurt dışında tatil palnı yapayım diye düşünerek yurt dışındaki fiyatlara bakıyor. Yurt dışında da yakın yerlere, Mısır ya da Fas gibi ülkelere tatile gidiyor.

OTELLER: YER BULAMAZSINIZ

Otellerle iletişime geçildiğinde rezervasyon yetkilileri, acele edilmemesi durumunda yer bulunamayabileceğini söylüyor. Balıkesir, Çanakkale, Sakarya ve Tekirdağ gibi bölgelere de ilgi oldukça yüksek. Vatandaşlar her bölgede tatil araştırmaları yapıyor.

GÜNLÜK KİRALIK EV

Otellere gidecek kadar maddi durumu iyi olmayanlar, ev kiralama yerlerinden, ev sitelerinden günlük kiralık ev arıyor. Bu evlerde vatandaşlar, daha uygun fiyatlara tatil kovalıyor.

Siz nasıl bir tatil yapmayı planlıyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç