ÖSYM'den YKS soruları çalındı mı, sınav iptal edilecek mi? sorularına yanıt geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖSYM'den YKS soruları çalındı mı, sınav iptal edilecek mi? sorularına yanıt geldi

YKS ile ilgili iddialara ÖSYM'den cevap geldi. İşte gelen son dakika açıklaması ve iddialara gelen cevap.

YKS 9 Haz 2024 18:01 0
ÖSYM'den YKS soruları çalındı mı, sınav iptal edilecek mi? sorularına yanıt geldi

YKS sınav soruları çalındı mı? ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. Peki sınav iptal olacak mı?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy bir son dakika açıklamasında bulundu. Ersoy yaptığı açıklamada YKS oturumlarının tamamının bittiğini söyledi ve şu değerlendirmede bulundu:

"3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024 YKS) başarıyla tamamlanmıştır. Bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberler ile ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

Bu açıklamaya göre baktığımızda YKS'de soru çalınmaıs iddiasının doğru olmadığı, sınavın iptali gibi bir durumun söz konusu olmadığı görülüyor.

GÜNCELLEME: CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de iddiaları yalanladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görsellerle ilgili, "YKS soruları sınavdan önce sosyal medya platformlarında paylaşılmış" iddiası doğru değildir.

Yapılan araştırmalar neticesinde, paylaşılan ekran görüntüsü ve fotoğrafların 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS 2024) ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı belirlenmiştir.

Bahse konu birçok görselin, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü (OGM) Materyal web sitesindeki deneme sınavları veya bazı özel eğitim kuruluşları tarafından hazırlanan deneme sınavı kitapçıklarından alındığı tespit edilmiştir.

Yine geçtiğimiz yıllarda benzer iddialarla dolaşıma giren bazı görsellerin yeniden, "sorular çalındı veya satıldı" gibi iddialarla paylaşıldığı görülmektedir"

İDDİALAR NEYDİ?

İddialar, bir Telegram grubunda 3 bin lira karşılığı soruların dağıtıldığıydı.

BİR AÇIKLAMA DAHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Başdanışmanı Prof. Dr. Ergun Yolcu ise konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bahse konu Telegram grubunda yayınlanan ve 2024 yılı AYT soruları olduğu iddia edilen görsellerde yer alan sorularla ilgili yapılan çalışmalarda ilgili soruların ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ait resmi internet sitesi soru havuzunda yer aldığı görülmüştür. İlk tespitimiz böyle olup, sınav sonrası tekrar karşılaştırılacak. Takip ediyoruz"

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanacak. Sonuçlardan haberdar olmak için takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç