ÖSYM, YKS tercih sonuçları neden açıklanmıyor? İşte üniversite yerleştirme sonuçları tarihi 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖSYM, YKS tercih sonuçları neden açıklanmıyor? İşte üniversite yerleştirme sonuçları tarihi 2023

2023 YKS tercihleri için sonuçlar bekleniyor. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar neden açıklanmıyor?

YKS 18 Ağu 2023 09:09 0
ÖSYM, YKS tercih sonuçları neden açıklanmıyor? İşte üniversite yerleştirme sonuçları tarihi 2023

YKS tercih sonuçları ne den açıklanmıyor? ÖSYM sonuçları neden açıklamıyor?

2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucunun ardından 2023 yılı YKs yerleştirme başvuruları alınmaya başlandı. 10 gün önce sona eren tercihlerden sonra adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını, YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman duyurulacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7 olarak bu yazımızda üniversite yerleştirmelerine ilişkin detaylara yer verdik.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hiç lafı uzatmadan sonuçların açıklanacağı tarih hakkında beklentimizi paylaşalım. Finans7.com olarak beklentimize göre YKS tercih sonuçlarının 21 Ağustos 2023 pazartesi günü açıklanmasını bekliyoruz.

Geçen sene ve 2021 yılında üniversite kayıtlarından 1 hafta önce YKS tercih sonuçları açıklanmıştı. Bu sene üniversite kayıtları 28 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak. Bu nedenle sonuçların Pazartesi açıklanması bekleniyor. Ancak ÖSYM bir sürpriz yaparak sonuçları bugün de açıklayabilir. Sonuçlar açıklanınca bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

Yerleştirmeler sonrası üniversite kayıtları için ÖSYM bir açıklama yaptı. ÖSYM YKS tercih kılavuzunda konu ile ilgili yayınlanan duyuru şu şekilde: "YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç