ÖSYM Fotoğraf Geçerlilik Süresi, Fotoğraf Değiştirme ve Başvuru Merkezleri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖSYM Fotoğraf Geçerlilik Süresi, Fotoğraf Değiştirme ve Başvuru Merkezleri

ÖSYM fotoğraf geçerlilik süresi ne kadar? Fotoğraf değiştirme nasıl yapılır? Başvuru merkezleri nereler? İşte liste.

Eğitim 24 Mayıs 2022 14:07 0
ÖSYM Fotoğraf Geçerlilik Süresi, Fotoğraf Değiştirme ve Başvuru Merkezleri

ÖSYM Fotoğraf geçerlilik süresi: İşte ÖSYM fotoğraf değiştirme.

2022 yılı KPSS başvuru duyurusu geldi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruda başvuru kılavuzuna ve başvuruya ilişkin detaylara yer verildi. 

Başvurunun başlamasının ardından adaylar sınava başvurusunu ÖSYM aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapmaya başladı. Başvurusunu yapmaya çalışan adaylardan bazıları ise sorunlar yaşadı. En çok karşılaşılan sorun ise fotoğraf değiştirme , güncelleme sorusu oldu. 

ÖSYM'DEKİ FOTOĞRAFIN GEÇERLİLİK SÜRESİ

ÖSYM sistemindeki fotoğrafın geçerlilik süresi 50 aydır. Açıklamada, "T.C. Kimlik Kartı fotoğrafı veya son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır" denildi.

YENİ KİMLİK ALANLARIN BAŞVURU MERKEZLERİNE GİTMESİNE GEREK YOK

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, "Hem ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kaydı olan hem de İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinen adaylardan, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli veya geçersiz bir fotoğrafı (*) bulunanlar da sistemde geçerli eğitim bilgisi** bulunuyor ise bir başvuru merkezine gitmeksizin sınava başvurularını, sınava başvuru süresi içinde bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilecekler ve süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabileceklerdir" denildi.

FOTOĞRAF GÜNCELLEMESİ

Fotoğrafını güncellemek isteyenler ve nüfusta geçerli fotoğrafı olmayanlar için ise "Fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı olan adaylar, istedikleri takdirde sınava başvuru süresi içinde bir başvuru merkezinden de sınava başvurularını yapabileceklerdir." ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç