ÖSYM Duyurdu: Lisans KPSS Sınav Sonuçları Açıklanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖSYM Duyurdu: Lisans KPSS Sınav Sonuçları Açıklanıyor

2022 Lisans KPSS için geri sayımda sona gelindi. Sonuçlarla ilgili ÖSYM tarih duyurdu.

KPSS 16 Ekim 2022 17:25 0
ÖSYM Duyurdu: Lisans KPSS Sınav Sonuçları Açıklanıyor

KPSS sonuçlaır açıklanıyor.

1 milyondan fazla kişinin girdiği lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın sonuçları için geri sayımda sona gelindi. Peki KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans oturumu sonuçlarına nasıl ulaşabilirim? İşte sorulan soruların cevapları:

TEMMUZ'DAKİ SINAV İPTAL EDİLMİŞTİ

Temmuz ayının sonunda lisans KPSS genel kültür ve genel yetenek oturumu yapıldı. Yapılan sınavın ardındna Alan Bilgisi sınavlarına kısa süre kala skandallar ortaya çıktı ve sınavda adaylara sorulan sorulardan bazılarının bir yayınevinin soruları ile aynı olduğu görüldü. Bunun sosyal medya üzerinde gündem olmasının ardından çalışma başlatıldı ve Cumhurbaşkanlığının talimatı ile Devlet Denetleme Kurulu harekete geçerek KPSS hakkında inceleme başlatıldı. Başlatılan inceleme sonrası ÖSYM Başkanı görevden alındı ve sınav iptal edildi.

İptal edilen sınav için yeni tarihler Ağustos ayında yayınlandı ve sınavın Eylül ayında yapılacağına eyr verildi. Eylül ayının sonlarında sınavlar yapılşdı. Son olarak 2 Ekim 2022 tarihinde ÖABT sınavı yapılarak lisans KPSS oturumları sona erdi.

SONUÇLAR GELİYOR

KPSS lisans sınavlarının sonuçları için sona gelindi. ÖSYM Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada lisans KPSS'nin sonuçlarının 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları açıklanınca haberdar olmak için finans7.com'un mobil uygulamasını indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç