ÖSYM Açıkladı: KPSS Tercihleri Başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖSYM Açıkladı: KPSS Tercihleri Başlıyor

Son dakika haberi: ÖSYM Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve KPSS Tercihleri ile memur alımı yapılacağına yer verildi.

Sınav 23 Haz 2022 11:09 1
ÖSYM Açıkladı: KPSS Tercihleri Başlıyor

ÖSYM Açıkladı: KPSS tercihleri başlıyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve gelecek hafta KPSS tercihleri ile memur alımı başvurularının başlayacağına yer verildi. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda soz konusu personel alımının detaylarına yer verdik.

ÖSYM DUYURUSU

ÖSYM resmi sayfasından yapılan açıklamada KPSS Tercihleri ile ilgili şu duyuruya yer verildi:

Duyuruya baktığımızda KPSS-2022/1: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme'lerin 30 Haziran 2022 tarihinde başlayacağına yer verildi. Haziran sonunda başlayacak KPSS tercihleri ile memur alımları 7 Temmuz günü sona erecek. 

Tercihlerde adaylar , atanmak istediği, şartları uyan kadroları ÖSYM'ye iletecek ve KPSS puanına göre atamalar yapılacak.

MÜLAKAT OLMAYACAK

Adaylar KPSS puanlarına göre mülakat olmadan atanacak. Her kadro için başvuru yapan adaylar sıralanacak ve kadro sayısına göre en baştan başlamak şartıyla şartları uyan adaylar , ilgili kadroya atanacak.

HANGİ KADROLARA ALIM BEKLENİYOR

KPSS tercihleri ile memur alımları için beklenen kadrolar şu şekilde:

EN AZ ORTAÖĞRETİM

KPSS Tercihlerinde en az ortaöğretim mezunu adaylar arasından atamalar yapılacak. Atamalar 2020 KPSS'den alınan puan ile yapılabilecek. Ortaöğretim mezunları KPSS P94, ön lisans mezunları KPSS P93, Lisans mezunları ise KPSS P3 puan türünden aldıkları puan ile tercihlerini yapacak. 

Tercihler başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kontenjanlar ne zaman belli olur acaba