ÖSYM Açıkladı: KPSS Önlisans Başvurusu Başlıyor 2022 İşte Başvuru Tarihleri ve Ücreti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ÖSYM Açıkladı: KPSS Önlisans Başvurusu Başlıyor 2022 İşte Başvuru Tarihleri ve Ücreti

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2022 KPSS ön lisans başvuru tarihlerine ve başvuru bilgilerine yer verildi.

Sınav 2 Ağu 2022 11:01 0
ÖSYM Açıkladı: KPSS Önlisans Başvurusu Başlıyor 2022 İşte Başvuru Tarihleri ve Ücreti

KPSS ön lisans başvurusu başlıyor.

2022 KPSS ön lisans başvurusu için geri sayımda sona gelindi. Yüz binlerce adayın büyük bir merak ve heyecanla beklediği 2022 yılı ön lisans KPSS'nin başvurusuna saatler kaldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapıldı.

ÖSYM resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada ön lisans KPSS 'nin başvurusunun 3 Ağustos 2022 tarihinde başlayacağına yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda sınava ait diğer detaylara ve başvuru bilgilerine yer verdik.

KİMLER GİRECEK?

ÖSYM Başkanlığı tarafındna her iki senede bir yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ön lisans düzeyi oturumuna Meslek Yüksek Okullarından , 2 yıllık ön lisans bölümlerden, üniversitelerden mezun olan adaylar girebiliyor. Sınav her iki senede bir yapılıyor. Bu sınavdan alınan puan ile adaylar merkez atamalarda, açıktan kamu personeli alımlarında tercih yapabiliyor. 

BAŞVURU TARİHLERİ

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada başvuru tarihi şu şekilde verildi:

Başvurular 3 ile 15 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak. ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapılacak ve daha sonra başvuru ücreti anlaşmalı bankalara yatırılacak. Başvurular 3 Ağustos 2022 saat 10.00'da başlayacak.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2022 KPSS başvuru ücreti 130 lira olarak açıklandı. 

Başvuru ekranı açıldığında haberdar olmak, KPSS ilanlarından, KPSS'siz ilanlardan bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç