Osman Kaya: Kamuya personel alımı kısıtlanmamalı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Osman Kaya: Kamuya personel alımı kısıtlanmamalı

Kamu Birliği'nden son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Osman Kaya, personel alımının kısıtlanmamasını istedi.

Çalışma Hayatı 14 Mayıs 2024 15:02 0
Osman Kaya: Kamuya personel alımı kısıtlanmamalı

Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Kaya'dan personel alımı açıklaması. Kaya, personel alımlarının kısıtlanmaması gerektiğini söyledi.

Kamuda tasarruf açıklaması tepkilere neden oluyor. Edilmesi gereken o kadar kalem varken personel alımında kısıtlamaya gidilmesi adayların tepkisine neden olurken Osman Kaya bir son dakika açıklamasında bulundu.

Kaya yaptığı açıklamada, "Kamuda tasarruf tedbirleri adı altında alınan kararlar ülkemizin geleceği için önemlidir" ifadelerini kullanırken alınan kararlara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Alınan kararlar arasında;

Kamu çalışanları için yapılan ve yapılacak bazı çalışmalar ile memurların sosyo-ekonomik standartları düşürülmemeli aksine memurun refah düzeyini arttıracak adımlar atılmalıdır. 

Ülkemizin en zor zamanlarında canla-başla görevini yerine getiren depremde, covidde afette, hiçbir koşul altında mücadelesini bir an olsun bırakmayan, hiçbir ödül, teşvik beklentisi içerisinde olmadan hizmet üreten memurlarımız adına alınan ve alınacak kararların tekrar gözden geçirilmesi önem arz etmektedir.

Ayrıca eğitim, sağlık, güvenlik başta olmak üzere kamu çalışanı alımlarının azaltılması memurların üzerindeki yükü dahada artıracak ve hizmet üretiminde aksaklıklara neden olacaktır"

KAMUYA PERSONEL ALIMINDA KISITLAMA OLMAMALI

Kaya açıklamasında kamuya personel alımının kısıtlanmaması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu sebepten kamuya personel alımında kısıtlamaya gidilmeden ihtiyaca binaen alımların devam etmesini talebimizi bir kez daha yeniliyoruz"

HASTANELERE PERSONEL VE İŞÇİ ALIMI

Kamuya personel alımı kısıtlamasında hastanelerin kapsam dışı olacağı belirtilmişti. Açıklama ve değerlendirmenin detaylarına gitmek için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç