Ortaöğretim/Lise KPSS Başvuru Tarihi ve Saati Açıklandı: İşte Ücreti 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ortaöğretim/Lise KPSS Başvuru Tarihi ve Saati Açıklandı: İşte Ücreti 2022

2022 KPSS ortaöğretim lise başvurusu hakkında açıklama geldi ve sınav başvuru tarihi ile başvuru saatine yer verildi.

Sınav 2 Ağu 2022 11:02 3
Ortaöğretim/Lise KPSS Başvuru Tarihi ve Saati Açıklandı: İşte Ücreti 2022

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında KPSS lise başvuru ve sınav tarihlerine yer verildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada KPSS lise başvuru tarihlerine yer verildi. Biz de ortaöğretim KPSS 'ye girecek adaylar için bu yazımızı kaleme aldık. 

KİMLER ORTAÖĞRETİM KPSS'YE GİREBİLİR?

Öçlme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ortaöğretim KPSS için detaylara ve başvuru tarihlerine yer verildi. Ortaöğretim KPSS'ye , bir liseden mezun olan herkes başvuru yapabilir. Liselerin 4'üncü sınıfında okuyan öğrenciler de sınava başvuru yapabilir. Ancak bu adaylar sınavda alacakları puanı mezun olmadan kullanamayacak.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ortaöğretim KPSS başvurularının 1 Eylül 2022 tarihinde başlayacağına yer verildi. 

Sınav başvurusu 1 ile 13 Eylül 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvuruların alınmasından sonra sınav 6 Kasım 2022 tarihinde 81 ilde bulunan okullarda, sınav merkezlerinde yapılacak. 

BAŞVURU ÜCRETİ AÇIKLANDI

KPSS ortaöğretim başvuru ücreti de açıklandı. Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu için açıklanan 115 liralık başvuru ücreti, KPSS ortaöğretim için de geçerli olmayacak. KPSS ortaöğretime girmek isteyen adaylar 130 lira başvuru ücreti ödeyecek. 

BAŞVURU SAATİ

KPSS ortaöğretim başvurusu 1 Eylül saat 10.00'da başlayacak. Başvurular başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş sınırı koymuyorlar girerken malesef ama alımlarda bal gibide yaş arıyorlar mübarek belirtsene şu yaş üstü kişiler giremez diye milletten para sömürmek baska bisey degil .
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş sınırı kaç
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş sınırı kaç