Ortalığı Karıştıran Açıklama: Trump Kendi Yemin Törenine Katılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ortalığı Karıştıran Açıklama: Trump Kendi Yemin Törenine Katılacak

Dünya 15 Kasım 2020 18:17 0
Ortalığı Karıştıran Açıklama: Trump Kendi Yemin Törenine Katılacak

Amerika’da işler karışıyor.

ABD Başkanlık seçimleri geçtiğimiz ayın sonunda başladı ve Kasım ayının ilk günlerinde sonuçlar gelmeye başladı. Seçim sonuçları geçtiğimiz hafta netleşmeye başladı ve Joe Biden’in önde olduğu, resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden’in 46. Amerika Başkanı olarak seçildiği bildirildi. 270 delegeyi geçen adayın kazanacağı seçimlerde son rakamlarda Biden’in 306 delege ile önde olduğu görülürken Trump ‘ın 232 delegede kaldığı görüldü.

Seçim mağlubiyetini kabul etmeyen Trump ve ekibinden art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından yapılan son açıklama kafaları karıştırmıştı. Pompeo, Biden ve ekibi ile birlikte yumuşak bir geçiş sürecinin olup olmayacağı sorusuna cevap vermiş ve “Trump yönetiminin ikinci dönemine yumuşak bir geçiş olacak.” yanıtını vermişti. Bu yanıt kafalarda soru işareti bırakmışken, bu açıklamanın ardından gelen bir diğer açıklama daha da kafaları karıştırdı.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany’in bir soruya verdiği cevap Amerika’da en çok konuşulanlar arasında. McEnany, Başkan Donald Trump’ın ocak ayında Joe Biden’ın başkanlık için düzenlenecek yemin törenine katılıp katılmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. McEnany verdiği cevapta, “Ben Trump’ın kendi yemin törenine katılacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullanarak karışıklığa bir karışıklık daha ekledi.

Trump ve ekibinin ise seçim sonuçlarına itirazları devam ediyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç