Ortalama maaş ve asgari ücret arasındaki makas kapanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ortalama maaş ve asgari ücret arasındaki makas kapanıyor

TÜSİAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında asgari ücret ile ortalama maaşların dengelenmeye başladığını söyledi.

İş Dünyası 8 Ara 2023 0
Ortalama maaş ve asgari ücret arasındaki makas kapanıyor

TÜSiAD: Ortalama maaşlar ve asgari ücret dengeleniyor.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan bir son dakika açıklamasında bulundu. Özilhan yaptığı açıklamada geçmiş dönemde uygulanan politikanın büyümenin yapısını bozduğunu söyledi ve son dönemlerde izlenen politikalar ile dengelemenin başladığını söyledi.

"Güçlü piyasa ekonomilerinde gelir dağılımı adaletsizliklerini hafifletmek ve kapsayıcılığı artırmak üzere sosyal güvenlik ve sosyal refah programlarının güçlü olduğu da dikkati çeker. Seçim öncesinde 900 baz puana kadar dayanan CDS'in 300'e gerilemesi uzun vadeli yatırmaların finansman imkanlarını genişletecektir" diyen Özilhan, düzelmenin sürdüğünü söyledi.

Yüksek enflasyona değinerek açıklama yapan Özilhan, "Yüksek enflasyon geçmiş dönemde büyümenin yapısını bozmuştu. Ekonomimiz ihracat ve yatırıma değil, yüksek tüketime dayalı bir politikaya oturmuştu. Şimdi bir dengelenme sürecinin başladığı dikkat çekiyor. Aşırı tüketime dayanan bir büyüme modelinin sürdürülebilir olmadığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Nitelikli insan gücünde görülen sıkıntı son zamanlarda insan kaynaklarının tümüne yayıldı" diyerek sözlerini sürdüren Özilhan, Genç işsizlik oranının yüzde 22 seviyelerinde olduğunu söyledi. Özilhan asgari ücret ile ortalama maaşlar arasındaki makasın kapanmaya başladığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Üniversite eğitiminde nitelik düşüşü ile üniversite ile lise mezunu arasındaki ücret makası da daralıyor. Bir tarafta gençlerimizin emeği var, diğer tarafta yasadışı yollara sapanların gözler önüne gelen yaşamları"

Sizce ortalama fiyatlar ile asgari ücret dengelendi mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç