Orta hasarlı binaların durumu açıklandı: Yıkılacak mı, başvuru ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Orta hasarlı binaların durumu açıklandı: Yıkılacak mı, başvuru ne zaman?

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde orta hasarlı binaların da yıkılacağı bildirildi. Peki orta hasarlı binalar ne zaman yıkılacak?

Emlak 11 Ağu 2023 11:09 0
Orta hasarlı binaların durumu açıklandı: Yıkılacak mı, başvuru ne zaman?

Orta hasarlı binalar ne zaman yıkılacak? Başvuru yapılacak mı?

Orta hasarlı binaların durumu hakkında açıklama geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son açıklamada orta hasarlı binaların da yıkılacağını ve yerlerine yenilerinin yapılacağını söyledi.

Gelen bir soruya cevap veren Bakan Özhaseki, orta hasarlı binalar yıkılacak mı? sorusuna şu şekilde cevap verdi: "Orta hasarlı binaların tamamı yıkılacak arkadaşlar. Orta hasarlıları ağır hasarlı grubuna alıyoruz ve yıkılacak"

Orta hasarlı binaların yorulmuş bina olduğunu, olası bir 5 ile 5.5 arasında depremde yıkılabileceğini söyleyen Bakan Özhaseki, bazı kişilerin bu binaları güçlendirip kiraya vermeye devam ettiğini söyleyen Bakan, buna izin verilmeyeceğini ve evlerin yıkılarak yenilerinin yapılacağını söyledi. Hak sahipliği için AFAD'ın kriterlerinin olduğunu, bu kriterlerin sert olduğunu söyleyen Bakan, yeni konutların eski evlerin yakınında olacağını, arkada olanının evinin öne, önde olanın evinin arkaya alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

BAŞVURU NE ZAMAN?

Başvurular için henüz bir bilgi gelmedi. Ancak ağır hasarlı binaların yıkılmasından sonra orta hasarlı binalara geçilmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ağır hasarlı binaların yıkımı hemen hemen tamamlandı ve yerlerine yenileri yapılıyor. Kısa zamanda orta hasarlı evlere de geçilmesi bekleniyor. Bu konuda başvuru duyurusu geldiğinde haberdar olmak için Finans7.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç