Orta hasarlı binalar yıkılacak mı son dakika
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Orta hasarlı binalar yıkılacak mı son dakika

Son dakika haberi: Orta hasarlı binaların yıkılıp yıkılmayacağı belli oldu. Konu ile ilgili açıklama Bakan Kurum'dan geldi.

Emlak 10 Mart 2023 16:07 0
Orta hasarlı binalar yıkılacak mı son dakika

Orta hasarlı binalar yıkılacak mı son dakika açıklaması geldi.

Orta hasarlı binaların durumu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında orta hasarlı binaların da yıkılacağını söyledi. 

Bakan Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

"Orta hasarlılarda güçlendirilebilecek binalar olduğu gibi yıkılabilecek binalarımız da var. Cumhurbaşkanımızın bize 'Güçlendirme yapmadan yeniden yapılsın' talimatı var. Orta hasarlıları da ağır hasarlılar ile aynı statüye koyacağız. 653 bin konut yapılacak. 1 yıl içinde, hatta daha önce bitireceğimiz konutlar da olacak.

Attığımız her adımda, bilim insanların görüşlerini fikirlerini hep alıyoruz. Bu yeni bir şey de değil. Geçmişten bu yana yapıyoruz. Zemine bakıyoruz etüt çalışmalarında. Fay hatları yakınlarında yıkımın büyük olduğunu görüyoruz. Biz yeni konutların yapımı için yer tespiti yaparken, fay hattına uzaklığı nedir bunları inceleyerek yapıyoruz. Bu inşaların hepsini TOKİ'lerimizle yapacağız.

Buradaki kalıcı barınma ihtiyacını giderecek çalışmalara başlamak. 11 ilde 360 bin üzerinde çadır kuruldu. Çadırdan artık konteynera geçiyoruz. Çadırı verdiğimiz gün konteyner kentlerin yapımına başladık. Tabi bunları yapmak için önce alt yapısını yapmanız gerekiyor. 

Bir depremzede olarak çadır kentte, konteyner kentte yaşasaydınız, ne olmasını isterseniz onun inşasını hızlı bir şekilde yapın dedik ekip arkadaşlarımıza. Tamamlandıkça vatandaşlarımızı çadırlardan konteynerlere alacağız. Biz ilk zamanlar enkazların başına da çadır kurduk. Vatandaşlarımız enkaz başında beklemesin diye.

Hedefimiz vatandaşlarımızı çadırdan konteynerlere yerleştirmek. 1 yıl içinde de kalıcı konutlarına geçirmek.

Bölgede yaşanılan artçı depremler, yeniden hasar tespiti yapmamıza neden oldu. 

Bölgede incelenmeyen bina kalmadı. Hasar tespit çalışmasında 1 milyon 701 bin bina incelendi. 277 bin 971 bina acil, ağır, yıkık ve orta hasarlı olarak tespit edildi"

Başvurular Çevre Bakanlığı il ilçe müdürlüklerine yapılacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç