Operatörlerin Tarife Fiyatlarına Zam Geliyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Operatörlerin Tarife Fiyatlarına Zam Geliyor!

Yaşamsal ihtiyaç duyduğumuz ve kullandığımız operatörler; tarife fiyatlarına o tarihten itibaren zam yapacak! İşte haberin detayları...

Yaşam 3 Mart 2024 0
Operatörlerin Tarife Fiyatlarına Zam Geliyor!

Aktarılan son habere göre son 1 yıl içerisinde mobil operatörlerin faturalara yansıttığı zamların miktarı neredeyse yüzde 150’yi buldu. Zamlar vatandaşların tepkisini çekerken, Türkiye geneli pek çok telefon kullanıcısı bu zamlardan şikayetçi oluyor. Özellikle son aylarda konuya ilişkin BTK’ya aktarılan şikayetlerin her geçen gün artış gösterdiği ifade ediliyor.

1 NİSAN’DA ZAM BEKLENİYOR

Konuya ilişkin aktarılan son haberin detaylarına göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu operatörleri, 1 Nisan tarihinde gelebilecek zam furyasına karşın resmen uyardı. Operatörler 1 Nisan tarihinde fiyat tarifesini yeniden belirleyerek zam yapabilir.

1 NİSAN’DAN ÖNCE HAREKETE GEÇMENİZ GEREKİYOR

Operatörlerin 1 Nisan tarihine kadar harekete geçmesi gerekiyor. SMS tavan ücreti ve dakika fiyatlarının 1 Nisan tarihinden itibaren zamlanacağı tahmin ediliyor. Zamlı fiyatlarla karşılaşmak istemeyenlerin bu tarihten önce taahhütlerini güncellemesi öneriliyor.

BTK’NIN ÇÖZÜMÜ YETERSİZ KALDI

BTK, tüm operatörler için “Maksimum ücret” düzenlemesini uygulamaya almıştı. Ancak bu durum ne yazık ki sorunları çözmekte ve şikayetlerin azalmasına neden olmadı. Bu kapsamda 1 Nisan tarihinden itibaren operatörlerin fiyatları güncellenebilir.

6 ayda bir Mobil elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi ile birlikte tavan sınırlaması getirilmişti. Bunun yanı sıra internet ücretleri için de serbest piyasa koşullarının işletildiği biliniyor. Operatörler bu sebeple esas zamlı tarifelerini internet paketleri için sunuyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç