OPEC+ Toplantısından Kesinti Kararı Çıktı: Brent Petrol Yükselişe Geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

OPEC+ Toplantısından Kesinti Kararı Çıktı: Brent Petrol Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarında yeni şok dalgası geliyor. OPEC+ toplantısından üretimin kesintiye uğratılması kararı çıktı.

Emtia 5 Ekim 2022 18:14 0
OPEC+ Toplantısından Kesinti Kararı Çıktı: Brent Petrol Yükselişe Geçti

OPEC+ toplantısından flaş karar çıktı: Benzin ve motorine yeni zamlar göründü.

Tüm dünyanın merakla beklediği OPEC+ Bakanlar Komitesi toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda zayıflayan küresel ekonominin neden olduğu petrol fiyatlarındaki düşüşü durdurmak adına grubun günlük üretim limitlerinde 2 milyon varillik bir kesinti yapacağına yer verildi.

Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, kararın alınan miktarın, birçok OPEC+ ülkesinin şimdiki taahhüt ettiği kotanın altında üretim yapması nedeniyle küresel arz üzerinde etkisinin düşük seviyelerde kkalacağına yer verildi. Bu durum OPEC+'nin üretimi azaltmadan belirlenen yeni üretim kotalarına erişebilecekleri manasına geliyor.

Söz konusu kesinti kararı, birliğin yükske enerji maliyetleri nedeniyle mevcut enflasyonla mücadele eden ülkelerin enflasyonlarına bir darbe daha olacak. En son 2020 yılında OPEC+  böylesine bir üretim kesintisi yapmıştıo.

Söz konusu hamle , Amerika'yı rahatsız edecek gibi duruyor. Bilindiği üzere biden yönetimi son dönemlerde petrol fiyatlarını düşürmek için çalışmalar yapıyor. Başkan Joe Biden, petrol fiyatlarını düşürmek için Suudi Arabistan'a bir ziyaret geröçekleştirmiş ve burada daha fazla üretim yapılarak petrol fiyatlarının aşağı çekilmesini istemişti. Biden'in bu ziyaretinden sonra brent petrol fiyatında ciddi düşüş görülmüştü. Yaşanan düşüş son günlerdeki söylentilerle sona ermiş ve bugün gelen kararın ardından brent petrol yüzde 2'ye yakın yükselişle 93.56 dolara kadar çıktı.

Bu artışın akaryakıta kısa sürede yansıması bekleniyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç