Önü 2013, Arkası 2015 Model Arabayı 2014 Model Diye Sattılar: Ortalama Almışlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Önü 2013, Arkası 2015 Model Arabayı 2014 Model Diye Sattılar: Ortalama Almışlar

Alanya'da meydana gelen olayda bir kişi, önüğ 2013, arkası 2015 model olan arabayı 2014 model olarak sattı.

Taşıt 23 Ekim 2022 11:50 0
Önü 2013, Arkası 2015 Model Arabayı 2014 Model Diye Sattılar: Ortalama Almışlar

Alanya'da meydana gelen olayda bir kişinin aldığı araba, iki arabanın birleşimi çıktı.

Kemal Yetkin ile Tunahan Şimşek isimli kişiler geçen 18 Mayıs'ta Barış K isimli bir kişinin arabasını  285 bin liraya satın almak için anlaştı. Arabayı satın alma öncesi eksperte götüren ortaklar, 2014 model olduğu aracın her tarafıın sağlam olduğunu , kaportada gözle görülen çizikler olduğunu rapor etti.

Rapor sonrası araç satış işlemi tamamlandı. Satışın tamamlanmasının ardından geçen gün bu ortaklar araçlarını satmak için internet üzerinden ilana koydu. İstanbul'dan bir kişi araca talip oldu ve Alanya'ya aracı almak için geldi. Otomobili farklı bir firmaya götüren kişi, ekspertiz raporunu aldı. Başka ekspertten alınan raporda arabanın ağır işlemli olduğu, pert kaydı olduğu ve ortadan kesik olduğu ,eklemeleri olduğunı tespit etti.

Bunun üzerine İstanbul'dan gelen müşteri arabayı almaktan vazgeçti ve geri döndü. 

İLK EKPERTİZ RAPORUNUN VERİLDİĞİ YERE GİTTİ

Bunun üzerine ortaklar ilk ve ikinci rapor ile ilk ekspertiz raporunun alındığı yere gitti. Bu firma ise 12 bin 500 lira zarar tanzim parası önerdi. Ortaklar ise bunu kabul etmedi ve arabayı yetkili servise götürdü. Burada yapılan incelemeden sonra servis görevlileri, otomobil kasasının ön kapı hizasından kesik olduğunu, kaynakla birleştirildiğini ve ön kasanın 2013, arka tarafın ise 2015 model olduğunu bildirdi. 

Kemal Yetkin yaptığı açıklamada arabyı alırken rapora göre aldıklarını söyledi ve "Aracı satmak için internete ilan verdik. Ekim ayı içerisinde otomobile müşteri çıktı. İstanbul'dan 2 kişi geldi. Müşterilere aldığımız ekspertiz raporunu gösterdik. Onlar farklı bir firmadan rapor almak istediklerini söyledi. Otomobili oraya götürdük. Usta, otomobilin eklemeli olduğunu ve kaynaklı olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Yetkin açıklamasının devamında, "Firma yetkilileri, ikinci raporu doğrulayıp, hatalarını kabul etmiş. 'Bir hafta içerisinde size dönüş yapacağız' demiş. Ekspertiz yapan firmayla yaptığımız görüşmede yine hatalarını kabul ederek, bize 12 bin 500 lira gibi komik bir bedeli teklif ettiler. Biz bu otomobili ya geri almalarını ya da aradaki değer farkını ödemelerini istiyoruz" dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç