Ömer Bolat'tan Bağkurlulara 7200 günle emeklilik açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ömer Bolat'tan Bağkurlulara 7200 günle emeklilik açıklaması

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı esnaflara 7 bin 200 günle emeklilik konusunda son dakika açıklamasında bulundu.

Emekli Haberleri 20 Ara 2023 2
Ömer Bolat'tan Bağkurlulara 7200 günle emeklilik açıklaması

Ticaret Bakanlığı'ndan Bağkurlulara 7200 günle erken emeklilik açıklaması.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat TVNet kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bolat yaptığı açıklamada esnaflara erken emeklilik müjdesinde son durumu aktardı.

"Emeklilikte aranan 9 bin prim günü şartının 7 bin 200'e düşürülmesi açıklamanız olmuştu. Esnaf Esnaf tarafından sevinçle karşılandı bu haber. Takvim hakkında bir şey söyleyebilir misiniz? 2024'te tamamlanır mu?" sorusuna Bakan Bolat şu şekilde cevap verdi:

"Sedat Bey Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehir belediye başkanlığı döneminden başlayarak 29 yıldır, bu yıl martta 30 yoıl olacak. Ülke yönetiminde çokça görev aldı. Onun liderliğinde AK Parti hükümeti, Cumhur İttifakının söz verip yapmadığı tek bir şey yok. Bu noktada da bizim hükümetimiz esnaflarımızın ve tüm kesimlerin dertlerini sorunlarını çözmek için büyük gayret gösterdi.

İşçi emekçiler, emekliler, çiftöçilerimizin, iş dünyasının ihracatçının, sanayicinin hep sorunlarını çözmeye gayret gösterdik. Büyük atılımlar yapıldı. 20 yıl öncesine göre güçlü bir ekonomimiz, saygın bir dış politikamız var. Biz bunu çok net görüyoruz. Ülkemizle iftihar ediyoruz. Bunlar kolay gerçekleşmedi. Asgari ücrete her seçim döneminde siyasiler vaatte bulunurdu vergi dışı bırakacağız diye. AK Parti yaptı bunu.

1,5 sene önce 850 bin esnafımız yine gelir vergisi kapsamının dışında bırakıldı. TESCOM üzerinden tam 437 milyar TL çok düşük finansman maliyeti ile uzun vadede esnafımıza 21 yılda finansman sağlandı. 2023'te sağlanan finansman 136 milyar Türk Lirası.

Esnafların emekli olmak için9 binden 7200'e düşürülmesi için bir seçim vaadiydi. Hükümetimiz bunu mutlaka gerçekleştirecek. Zamanlamasını Çalışma Bakanlığımız Maliye Bakanlığımız çalışıyor. Hiçbir tereddüt yok.

Ama depremden dolayı ağır bir mali yükümüz var. EYT çıktı Şubat ayında. 2 milyon yeni emeklimiz oldu. Tüm bunları dikkate aldığımızda bütçe konusunda, bütçe gelirlerini artırmak için azami gayret sarf ediliyor. Bu esnaf için emeklilik prim gün sayısı için vaat mutlaka gerçekleştirilecek"

Düzenlemenin 2024 yılında geleceği belirtiliyor. Haberdar olmak için takipte kalın. Kadın erkek adaylar, çalışanlar bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Sayın Bakanım Slm Bağkur prim eşitligi tamam ama ne zaman olacak çok bekledik daha da bekliyoruz
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Esnafa verilen prim sözü tutulmadı ekonomi kötüyse partilere seçim için 6 milyar ödendi para yoksa birazda siz tasarruf yapın Esnafa gelince para yok esnaf bedelini peşin ödedi kıvırmayın ilk işlerden biriydi yarın başka felaketler de olabilir esnaf hep bekleyecek mi devlet planını önceden yapar hakkım haram olsun her ay 4500 TL fazladan prim ödeniyor bunun vebali üzerinize olsun