Ölen kişinin kredi ve kredi kartı borcu ne olur, silinir mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ölen kişinin kredi ve kredi kartı borcu ne olur, silinir mi?

Ölen kişinin kredi borcu silinir mi? Depremde vefat eden bir kişinin kredi kartı borçları ne olacak? İşte son bilgiler.

Kredi 15 Şubat 2023 17:42 0
Ölen kişinin kredi ve kredi kartı borcu ne olur, silinir mi?

Ölen kişinin kredi borcu silinir mi?

Deprem sonrası vatandaşlar kayıplarına ağlarken tüm Türkiye'nin kalbi deprem olan 10 ilde atıyor. 35 binden fazla vatandaşımız depremde hayatını kaybederken yüz binlerce vatandaşımız yaralandı. Yaşanan feci olay sonrası en merak edilen konu kredi borçları konusu oldu. Vatandaşlar, vefat eden kişilerin kredi borçlarının silinip silinmeyeceğini araştırmaya başladı.

Türk hukukunda ölen kişinin yani murisin geriye kalan tüm malvarlığı, hak ve borçlarının sahibi mirasçılarıdır. Kredi borcuda murisin mirası reddetmemiş olan mirasçılarına geçen borçlardan biridir. Diğer borçlardan farklı olarak kredi borcunda kredi kuruluşları tarafından hayat sigortaları yapılmaktadır. Eğer vefat eden kişinin çektiği kredi, hayat sigortası kullanılarak çekildiyse vatandaş vefat ettikten sonra kredinin kalan borcu sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Eğer hayat sigortası yapılmadan çekilen bir kredi borcu varsa o borç, kişinin mirasçılarına kalmaktadır.

İŞ BANKASI KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLARINI SİLDİ

Türkiye İş Bankası tarafından yapılan açıklamada vefat eden vatandaşların kredi ile kredi borçlarının silineceğine yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç