Okumuş da Kanıyor Okumamış da: Öğretmen 700 Bin Liralık Altın Kaptırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okumuş da Kanıyor Okumamış da: Öğretmen 700 Bin Liralık Altın Kaptırdı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen olayda dolandırıcılar, Alo Savcıyız numarası ile bir öğretmeni dolandırdı.

Yerel Haberler 20 Tem 2022 17:08 0
Okumuş da Kanıyor Okumamış da: Öğretmen 700 Bin Liralık Altın Kaptırdı

Okumuş okumamış herkes yiyor bu numarayı.

Yıllar önce başlayan ve hala devam eden dolandırıcılık yöntemi hala tutuyor. Dolandırıcıların vatandaşları kandırmasının en büyük yollarından biri olan Alo Ben Savcı adınız teröre karıştı yalanına bu sefer bir öğretmen kandı. 

Kahramanmaraş'tan gelen son dakika bilgilerine göre Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'nde yaşamakta olan 47 yaşındaki Ferda B. isimli öğretmen, telefon dolandırıcılarının son kurbanı oldu. Gelen habere göre bundan 13 gün önce, 7 Temmuz 'da öğretmeni bir numara aradı ve kendisini başkomiser olarak tanıttı. Yanında Cumhuriyet Savcısının olduğunu söyleyen bu kişi , operasyon yapıldığını ve onun da desteğini istediklerini söyledi. 

Bu yalanla kadının ziynet eşyaları ile parasını isteyen dolandırıcılar, onu kandırdı. Dolandırıcılara kanan Ferda B. , dolandırıcıların yönlendirmesi sonrası altınlarını yakında bulunan bir elektrik direğinin kenarına bıraktı ve bölgeden gitti. Daha sonra bölgeye gelen 2 kişi, altınları alarak bölgeden kaçarak uzaklaştı. 

Eve döndüğünde numarayı arayan kadın, onlara ulaşamayınca dolandırıldığını anladı ve hemen polis ekiplerini aradı. İhbar üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, yaptıkları çalışmalarla kısa sürede 20 yaşındaki İlhan T. isimli kişi ile 21 yaşındaki Kadir A isimli kişileri tespit etti. Bu iki kişinin adreslerini belirleyen polis ekipleri, Şanlıurfa ile Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyerek bu iki kişiyi yakaladı. 

Yapılan aramada öğretmenin altınları bulunamadı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç