Okulların Son Haftasında Yoklama Yapılır Mı? Son Hafta Devamsızlık Karneye Yazılır Mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okulların Son Haftasında Yoklama Yapılır Mı? Son Hafta Devamsızlık Karneye Yazılır Mı?

Karne heyecanına sayılı günler kala öğrenciler son hafta okula gitmezlerse devamsızlık yazılıp yazılmayacağını merak ediyor.İşte detaylar...

Eğitim 12 Haz 2022 16:36 0
Okulların Son Haftasında Yoklama Yapılır Mı? Son Hafta Devamsızlık Karneye Yazılır Mı?

Milyonlarca öğrenci 2021-2022 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaştı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı kesintisiz olarak yüz yüze yapılan eğitimlerle tamamlanmak üzere. Okullarda karneler 17 Haziran'da dağıtılacak ve öğrenciler için uzun bir yaz tatili başlayacak. Karne heyecanına sayılı günler kala öğrenciler son hafta okula gitmezlerse devamsızlık yazılıp yazılmayacağını merak ediyor. İşte detaylar...

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının bitmesine son  1 hafta kala öğernciler ve veliler tarafından araştırılmaya başlandı. İkinci dönemin sonunda karneler 17 Haziran'da dağıtılacak ve yaz tatili başlayacak. Devamsızlığı çok olan sınırda olan  öğrenciler bu son haftata  okula gelmezlerse yok yazılıp yazılmayacaklarını merak ediyorlar. Peki son hafta okullarda yoklama alınır mı, devamsızlık  yazılır mı? İşte detaylar...

OKULARDA SON HAFTA YOKLAMA  ALINIR MI?

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve okul yönetimi özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı yaptı. Okul yöentimi son hafta yoklama almaya devam edebilir. Okul yönetimi ile konuşarak son hafta yoklama olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

SON HAFTA DERS İŞLENİR Mİ?

Okulların kapanmasına sayılı günler kala öğrenciler ve veilier ders işlenip işlenmeyeceğini merak ediyor. Okullarda geçtiğimiz yıllarda son hafta da olsa ders işleniyordu.

SON HAFTA DEVAMSIZLIK KARNEYE YAZILIR MI?

Okullarda alınacak kararlar her okul için farklı olabilir. Okullarda son hafta da olsa yoklama alınabilir. Ancak karne dağıtım gününden bir kaç gün önce devamsızlık girişlerinin kapatılacağı tahmin ediliyor.

E-OKUL SİSTEMİ NE ZAMAN KAPANACAK?

E-Okul sizteminin 17 Haziran'dan bir kaç gün önce kapanması bekleniyor.

DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN?

Ortaokulda 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler okulu geçebilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu‘ndan geçer onayı alması gerekir. Yani 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenci kuruldaki karar göre okulu geçebilir ya da sınıf tekrarı yaşayabilir.

Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç