Okullarda müfredat kökten değişiyor: 'Türkiye eğitimde çağ atlayacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullarda müfredat kökten değişiyor: 'Türkiye eğitimde çağ atlayacak'

Son dakika: Okullarda köklü bir müfredat değişikliği geliyor. Değişiklikler hakkında komisyonun görüşlerini aldığı isim ilk defa konuştu.

Eğitim 9 Ara 2023 0
Okullarda müfredat kökten değişiyor: 'Türkiye eğitimde çağ atlayacak'

Müfredat kökten değişiyor:

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm okullarda müfredatları kökten değiştirecek çalışmalar devam ediyor. Gelen son dakika açıklamasında çalışmalarda son aşamaya gelindiği öğrenilirken Aralık ayı sonunda yeni müfredat hakkında bilgiler paylaşılacak.

Yeni müfredat için komisyon kuruldu. Kurulan komisyonda görüşlerine başvurulan SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Türkiye Gazetesi'nden Mahmut Özay'a konuştu. Özay burada yaptığı açıklamada yeni müfredatın iyi kurgulanması ve programın nitelikli yapılması durumunda Türkiye eğitiminin çağ atlayacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Çalışmalarda sona gelindi.Programlar canlı organizmalardır her türlü değişimden etkilenir ve ihtiyaca göre kurgulanır. Düzenlemeler sahadan gelen veriler bağlamında yapıldı. Her bakan cebinde bir değişim ile geliyor diye bir söz vardır ama Yusuf Tekin Hoca’nın bu çalışmaları daha köklü ve kalıcı bir sonuç vereceğini bir akademisyen olarak söyleyebiliriz. Eğitim süreci toplumsal dönüşümlerin tamamında direkt etkilenen bir sistem. Çocuklar artık dijital araçlarla sosyalleşmekte. Eskiden sokaklarda oynayan çocuklar şimdilerde tabletinde bitki yetiştiriyor. O yüzden böyle yenisi ve değişiklikleri çok değerli ve kıymetli buluyoruz. Özellikle analiz sentez yapan, problem çözen, çevresindeki sorunları bilen ve buna uygun çözümler getiren insanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Yabancı uzmanların Tanzimat Dönemi’nden beri sisteme yönelik girdileri yerine bu öğretileri bilerek bizim felsefemizi hâkim kılan bir eğitim modeli önceliğe alınmalı. Yüzlerce akademisyen ve öğretmen binlerce saat çalışıyorlar amaç ülke eğitim sistemini geliştirmek. Bunu iyi kurgular, programda nitelikli yaparsak Türkiye eğitimde çağ atlayacak"

YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Yeni müfredatın Aralık sonu açıklanacağı ve gelecek seneden itibaren uygulamaya alınacağı öğrenildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç