Okullara TYP temizlik görevlisi alımı: AK Parti'den son dakika kadro açıklaması geldi 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullara TYP temizlik görevlisi alımı: AK Parti'den son dakika kadro açıklaması geldi 2024

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde okullara TYP işçi alımında adaylara kadro verilip verilmeyeceğine değinildi.

TYP 10 Ağu 2023 17:30 2
Okullara TYP temizlik görevlisi alımı: AK Parti'den son dakika kadro açıklaması geldi 2024

TYP işçilerine kadro gelecek mi? AK Parti'den son dakika açıklaması geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. TBMM'de gelen açıklamada TYP kapsamında okullara yapılan işçi alımında adayların kadrolu olarak çalıştırılıp çalıştırılmayacağı sorusuna cevap verdi.

SORULDU: TYP İŞÇİLERİ KADRO ALACAK MI?

TBMM'de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in cevaplaması üzere MAhmut Tanal tarafından verilen soru önergesi şu şekilde:

1- 2022-2023 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda İŞKUR Toplum Yararına Program kapsamında çalıştırılan kişi sayısı kaçtır? 2022 2023 eğitim ve öğretim yılı takvimi içerisinde okulların yaz tatili dolayısıyla kapanmasıyla birlikte işten çıkarılan TYP'li persnel sayısı kaçtır?

2- İŞKUR TYP kapsamında MEB'e bağlı okullarda çalışırken yaz tatilinin gelmesiyle birlikte işsiz bırakılan vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecek midir? Şayet giderilmeyecekse işbu durum Anayasamızın 49. maddesinde düenlenen çalışma hakkının ihlali anlamına gelmiyor mu?

3- Bahse konu TYP kapsamında devlet okullarında süreli olarak çalışan vatandaşlarımızın, işlerinde sürekliliğin sağlanması için gerekli çalışma yapılacak mıdır?

CEVAP GELDİ

Soru öenrgesine MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan cevap geldi. Bakan Yusuf Tekin'in imzası ile yayınlanan cevap şu şekilde:

"ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ MAHMUT TANAL'IN 7/1301 ESAS NUMARALI YAZILI SORU ÖNERGESİNE İLİŞKİN BİLGİ

TYP, Toplum Yaranna Programlann Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin; "afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere her bir program için en fazla altı aydır ve bir katılımcı TYP 'den en fazla dokuz ay yararlanabiliri hükümleri doğrultusunda Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülmektedir.

Personel alımı, kamu kurumlanmn ihtiyaç talepleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından değerlendirilerek uygun görülmesi hâlinde, Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

TYP, ''Toplum Yararına Programların Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarım engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere geçici olarak düzenlenmekte olup sürekli bir istihdam programı değildir.

Bu kapsamda; 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 1. Toplum Yararına Program (TYP) uygulamasından 05 Eylül 2022-20 Ocak 2023 tarihleri arasında (protokol süresi 4,5 ay) 60.000, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 2. TYP uygulamasından ise 06 Şubat 2023-22 Haziran 2023 tarihleri arasında (protokol süresi 4,5 ay) 61.000 katılımcı yararlanmıştır"

Bu açıklamaya bakacak olursak TYP işçilerine kadro gelmeyecek. Sizce gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TYP kadro haberlerinden haberdar olmak için aşağıdaki linklerden uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
biz cumhur başkanımıza canla kalplen inaniyoruz magduroldumuzu biliyor injallah reyis bizleri geri cagirir işimizin başına iki buçuk aydîr ijbulamiyorum cünki kadin olarak bentek ailemi gecindiriyorum ijbulamiyorum lûtfen yaparsa reyis yapar bizleri ve ailemizi magdur etmiceklerdir inşallah alim olacaksa öncelik 2022 ve 2023te işten cikarilan typ okul ijcilerine õncelikverilir
Ziyaretçi 11 Ay Önce
O kimmis cumhurbaskanimiz ya onaylarsa diye dusunmemis de kesin konusmus kendini reisi cumhurmu sanmis