Okullara TYP temizlik görevlisi alımı 2023 başvurusu başladı mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullara TYP temizlik görevlisi alımı 2023 başvurusu başladı mı?

Okullara TYP kapsamında yapılacak temizlik görevlisi alımı için başvurulara kısa süre kaldı. Peki başvurular başladı mı? İŞKUR TYP başvurusu nasıl yapılır?

TYP 22 Ağu 2023 08:10 1
Okullara TYP temizlik görevlisi alımı 2023 başvurusu başladı mı?

Okullara temizlik görevlisi alımı 2023 başvurusu başladı mı? Başvuru nasıl yapılacak?

2023 2024 eğitim öğretim yılında okullarda çalıştırmak üzere temizlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı. Her sene tüm il, ilçe ve köylerdeki okullara yapılan temizlik görevlisi alımında başvurular internet üzerinden alınacak. Peki başvurular başladı mı? Başvuru nasıl yapılacak? Okullara temizlik görevlisi alımı başvuru şartları nedir? TYP başvurusuna dair son bilgiler yazımızda.

GEÇİCİ İŞÇİ ALINACAK

Her sene yapılan TYP işçi alımlarında adaylar, okullarda temizlik görevlisi olarak, geçici şekilde çalışmaktadırlar. Toplum Yararına Program kapsamında istihdam edilen adaylar, iş bitiminde işsiz kalmaktadırlar. İş süresince adaylara asgari ücret düzeyinde maaş verilmektedir.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yaş, mezuniyet ve sınav şartı aranmadan yapılan işçi alımında atamalar kura ile yapılmaktadır. Başvuru yapanlar, İŞKUR tarafından kuraya tabi tutulur ve kurada adı çıkan adayların göreve başlama işlemleri hızlıca yapılır. Açıköğretim oıkuyan öğrenciler başvuru yapabiliyorken örgün okuyan öğrenciler ilana başvuru yapamaz. Söz konusu alımda en önemli şart ise ikamet şartı. Adaylar, sadece illerinde açılan ilanlara başvuru yapabilmektedir.

BAŞVURU BAŞLADI MI?

Okullara temizlik görevlisi alımı 2023 başvuruları henüz başlamadı. Başvuruların bu hafta ve gelecek hafta alınması bekleniyor. Başvuru ekranı açıldığında takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Haberdar olmak için aşağıdaki linklerden Finans7.com mobil uygulamasını indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
okullara temizlik görevlisi Alımı ne zaman olacak