Okullara Temizlik Personeli Alımı Başvurusu Başladı: İşte MEB KPSS'siz Hizmetli Alımı Adım Adım İŞKUR TYP Başvuru 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullara Temizlik Personeli Alımı Başvurusu Başladı: İşte MEB KPSS'siz Hizmetli Alımı Adım Adım İŞKUR TYP Başvuru 2022

Okullara temizlik personeli alımı başvurusu bazı iller için alınmaya başladı. İşte TYP temizlik personeli alımı ilanları başvurusu.

TYP 23 Ağu 2022 09:09 94
Okullara Temizlik Personeli Alımı Başvurusu Başladı: İşte MEB KPSS'siz Hizmetli Alımı Adım Adım İŞKUR TYP Başvuru 2022

Okullara temizlik görevlisi alımı başvuruları alınmaya başladı.

İŞKUR resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında TYP kapsamında okullara temizlik personeli alımı yapılacağına yer verildi. KPSS şartı olmadan yapılan personel alımları şimdi sadece birkaç il için duyuruldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu ilanların detaylarına yer verdik. 

İŞKUR TYP BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yayımlanan duyuruda TYP personel alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerektiğine yer verildi:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kuruma kayıtlı olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

- Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adres Kayıt Sistemine (AKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilmektedir.

- AKS’ye göre aynı adreste oturanların, gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’den yararlanamamaktadır.

- 27.09.2017 TARİHİNDEN SONRA PROGRAMLARDAN 9 AY VE DAHA FAZLA SÜRE İLE FAYDALANAN KİŞİLERİN AZAMİ YARARLANMA HAKKINI TAMAMLADIĞI KABUL EDİLMİŞTİR.   9 AYDAN AZ YARARLANAN KİŞİLERİN PROGRAMDAN 9 AYDAN KALAN SÜRELERİ KADAR YARARLANABİLECEĞİ HÜKÜM ALTINA ALINMIŞTIR

- AYNI ADRESTE İKAMET EDEN BAŞVURU SAHİPLERİNDEN YALNIZCA 1 TANESİ PROGRAMDAN YARARLANABİLMEKTEDİR.

- HANE GELİRİ ASGARİ ÜCRETİN 1.5 KATINI (8.250,52 TL) AŞMAMASI.

İLANLAR İŞKUR'DA GELDİ

İŞKUR TYP personel alımı ilanları kısmına baktığımızda okullar için yayımlanan ilanlar şu şekilde oldu:

HANGİ İLLERE ALIM YAPILIYOR

Personel alımı yayınlayan iller şu şekilde:

Tunceli

Artvin

Edirne

Bolu

Sakarya

Rize

Yozgat

Bilecik

Kahramanmaraş

Erzurum

Kocaeli

Ordu

Aksaray

Rize

Aydın

Iğdır

Kırklareli

Şırnak

Bayburt

Muğla

Sinop

Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın Erkek Diğer Adaylarla BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU EKRANI

Başvurularla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "BAŞVURULAR İŞKUR E-ŞUBE İNTERNET ADRESİNDEN VEYA ALO-170 İLETİŞİM HATTINDAN YAPILACAKTIR (İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN KESİNLİKLE BAŞVURU ALINMAYACAKTIR)"

Adım adım başvuru anlatımı şu şekilde:

Linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra panel karşınıza çıkacak. Bu ekranda aşağıda resimde gösterdiğimiz gibi adımları izleyerek başvuru ekranına gidebilirsiniz.

Bu adımları takip ettikten sonra karşınıza TYP Arama sayfası çıkacak. Arama sayfasın da il seçimi yapıp ARA butonuna tıklamanız gerekmektedir. ARA butonuna tıkladığınızda ilanlar aşağıda sıralanacak.Daha sonra SEÇ kısmının altında yer alan TYP numarasının üzerine tıklayıp başvurunuzu açılacak yeni sekmeden yapabilirsiniz.

DİĞER ŞEHİRLERE DE GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada okullara 60 bin personel alımı yapılacağını söyledi. İlanlar diğer iller için de yayınlanacak. İlanlar gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (94)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Guvenlik kartimvar silahlı temizlikte yaparım is bulamıyorum yaş sınırı hep karşıma çıkıyor yaşımız gecdidiye hayata küsüp olmeyimi bekleyelim sayın cumhur başkanım yaşadıkça hepimiz genciz yaş sınırını lütfen kaldırın elinde mesleği olanı engelliyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kayseri ne zaman
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Batmand ne zaman
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şanlıurfa ne zaman başlayacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ısparta varmı