Okullara Sağlıkçı Alımı Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullara Sağlıkçı Alımı Açıklaması Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara sağlık personeli alımı hakkında açıklaması geldi. Bakanlık yaptığı açıklamada yönerge ile detayları aktardı.

Sağlık 1 Nisan 2022 18:01 0
Okullara Sağlıkçı Alımı Açıklaması Geldi

Okullara sağlık personeli alımı hakkında son dakika gelişmesi yaşandı: MEB konu ile ilgili bir yönerge yayımladı ve konu ile ilgili detaylı bilgilere yer verdi.


Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre bir yönerge hazırlandığı ve söz konusu yönerge ile okul sağlığı hemşiresi ve okul yönetimlerinin sağlık konusundaki görev ve yetkileri ile yapması gerekenlere yer verildi. Söz konusu yönerge maddelerine baktığımızda okul sağlığı hemşiresinin senede en az 1 defa o okuldaki tüm öğrencilere genel tarama yapması gerektiğine yer verildi. Özel sağlık gereksinimi olan öğrencilerin ise ihtiyaca göre taramaları yapılacak ve uygun görülen sıklıklarda hemşire tarafından fiziki muayenesi yapılacak. Söz konusu muayene Çocuk ve Ergen İzlemleri Özel Tablosu 'na uygun şekilde yapılacak ve buraya kaydedilecek. Okuldaki tüm öğrenciler için bir form olacak ve Öğrenci Sağlık Tanıma Formu adı verilen bu formu, düzenli aralıklarla yapılan muayenelerde doldurulacak.


Çölyak, diyabet ve astım gibi kronik rahatsızlıkları olan öğrenciler için okulda yapılması gereken bakımlar da planlanacak ve değerlendirmeleri burada yapılacak. Öğrenci ailesi ile öğretmenine danışmanlık hizmeti sunacak ve aile eğitimleri de hemşire tarafından yapılacak. Hemşire, okulda ya da yatakhanede rahatsızlanan öğrencilere ilk müdahaleyi bölgede yapacak ve rahatsızlanan öğrenci için ambulans gelene kadar müdahalede bulunacak. Sağlık kuruluşundan gelecek öğrencinin takibini yapacak.


Düzenli olarak okulda yapılacak sağlık taramaları ile öğrenciler arasında bir salgın olup olmadığı tespit edilecek. Öte yandan rahatsızlığı olan henüz başlayan öğrenciler de bu şekilde tespit edilecek ve tedavilerine başlanacak.


Okul yönetimleri ise bu durumların takibini yapmak, koordinasyonu sağlamak ile yükümlü.


OKULLARA SAĞLIKÇI ALIMI


Okullara sağlıkçı alımının meslek içinden yapıldığı öğrenildi. Şu anda çoğu okul pansiyonlarında bulunan 500 okul sağlığı hemşiresi görev yapıyor. Buna göre bakacak olursak sağlıkçı alımının meslek içinden devam etmesi bekleniyor.


Sağlık Personeli Alımı ilanı yayımlandığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç