Okullara 60 bin temizlik görevlisi alımı TYP başvurusu başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullara 60 bin temizlik görevlisi alımı TYP başvurusu başlıyor

İŞKUR üzerinden TYP kapsamında okullara temizlik personeli alımı yapılacak. Temizlik görevlisi alımı TYP işçi alımı başvuru bilgileri yazımızda.

TYP 7 Ağu 2023 16:34 113
Okullara 60 bin temizlik görevlisi alımı TYP başvurusu başlıyor

81 ilde okullara temizlik görevlisi alımı başvurusu başlıyor: İşte başvuru tarihi 2024.

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre 2023 2024 eğitim öğretim yılında okullarda çalıştırmak üzere temizlik personeli alımının yapılacağına yer verildi. Bu sene de 81 ildeki tüm okullara yapılacak personel alımında ilk açıklama geçen gün yapılmıştı.

Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında on binlerce personel ve işçi alımı yapılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Çalışmalar hızlandı ve son aşamaya gelindi. Okulların açılmasına 1 ay civarında süre kala kısa sürede personel alımı için başvuruların alınacağı belirtiliyor. TYP kapsamında yapılacak işçi alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç)

HANGİ İLLERE ALIM YAPILACAK?

Alımların 81 ilde yapılması bekleniyor. Siz hangi şehirde ilan bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU NE ZAMAN?

Okullar bu sene 11 Eylül 2023 tarihinde açılacak. TYP kapsamında yapılacak alımlarda kazananlar ise 4 Eylül'de iş başı yapacak. Bu tarihlere göre bakacak olursak 21 Ağustos tarihi itibarıyla başvuruların başlaması bekleniyor. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için Finans7.com mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (113)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
urfa
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Amasya Taşova
Ziyaretçi 11 Ay Önce
9 ay şartı kalktı mı aceba
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Trabzon
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Erzincan kemaliye