Okullara 30 Bin Güvenlik Görevlisi ve Sağlıkçı Alımı TBMM'de: Personel Alımı Ne Zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullara 30 Bin Güvenlik Görevlisi ve Sağlıkçı Alımı TBMM'de: Personel Alımı Ne Zaman?

Son dakika haberi: TBMM'de okullara güvenlik görevlisi alımı için açıklama geldi. İşte açıklama.

TYP 3 Kasım 2022 16:52 3
Okullara 30 Bin Güvenlik Görevlisi ve Sağlıkçı Alımı TBMM'de: Personel Alımı Ne Zaman?

Meclise okullara 30 bin güvenlik görevlisi ve sağlık personeli alımı açıklaması.

Bugün TBMM'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesi masaya yatırıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan MEB bütçesi görşmelerine katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer , bakanlığının 2023 yılı bütçesi ile ilgil sunum yaptı.

En fazla bütçe ayrılan bakanlıkların başında yer alan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesinin 700 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi ve ciddi yatırımların planlandığını ifade etti.

Bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yapan Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel önemli açıklamalarda bulundu. Adıgüzel yaptığı son dakika açıklamasında MEB bünyesine güvenlik görevlisi ve sağlık personeli, hemşire alımına değindi. Adıgüzel yaptığı açıklamada güvenlik ve sağlık personeli alımı için şunları söyledi:

"Okul güvenlikleri, okulda sağlıkçı sorunu ve hizmetli -temizlik sorunu. Bu defaatle dile getirdik. Çocuklar bizim en kıymetli varlıklarımız. Okul çevreleri tehlike dolu; tacizcisi var, tecavüzcüsü var, organ kaçakçısı var okulların içerisinde çeteleşmeler var; okulların dışına, kamu okullarının dışına arada çıkılıyor ve etraftaki metruk binalarda çocuklar sigara ve uyuşturucu kullanıyorlar. O yüzden mümkünse özel okullardaki gibi kamu okullarında da dışarı çıkmayı yasaklayın yani bunu değerlendirin en azından. Okul güvenliklerini istihdam edin. 30 bin okul güvenlikçisi şu anda hazır bekliyor. Sağlıkçı da öyle, şu pandemi döneminde özellikle gerekli. Özel okullarda varsa neden kamu okullarında sağlıkçı yok.

Temizlik personelini İŞKUR üzerinden değil de daimî olarak konuşlandırın. Çok önemli bir konu; okullarda ilkokul öğrencisinin elinde falçata var. Bu yasak değil. Ya, falçata, hem çocukları kontrol etmek zor; şakalaşıyorlar, koşturu yorlar, ellerinde açık bir şekilde gidiyorlar. Hayatı bir yere geldiğin de ölüm mümkün ve yaralanmalarla iz kalması mümkün. Falçatının çocukta olmaması lazım. Falçataların okula girişini yasaklayın, makaslarında sivri uçlu olmamasını yani yaralamaya sebep olmayacak şekilde olmasını temin edin. Bununla ilgili de bir talebim var"

BAKAN'DAN CEVAP GELECEK

Bakan Özer , komisyonda bu açıklamaya henüz cevap vermedi. Cevap gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
kadro gelmeli hiç bir şart olmadan kadro saglanmalıdır 2018 beri işimiz yok magduruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tşk ler adıgüzel meb 30bin güvenlik hazır beklemekte işimize süreklilik kapsamında iade edilmeyi bekliyoruz.hükümet kanadından ve cumhur ortaklarından söz verildi neden tutulmuyır bu sözler sayın eski bakan ziya selçuk kendi ağzıyla konuya değindi çalışma var dedi vekiller parti başkanları e hadi nerdesiniz sözünüsü tutun tutun bakan sözü hükümet sözüdür bakan sözüne hükümete itimat edilecekse ağızdan çıkan söze sahip çıkılsın halk kandırılmayı haketmiyor lütfen artık müjdeyi verin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Umutla Bekliyoruz......Büyüklerimizden.....