Okula Başlama Yaşı Değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okula Başlama Yaşı Değişiyor

Son dakika haberi: Okula başlama yaşı değişiyor. 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına göre yaş sınırı 5 'e inecek.

Eğitim 27 Ekim 2022 09:05 9
Okula Başlama Yaşı Değişiyor

Okula başlama yaşı değişiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre okula başlama yaşında düzenleme yapılacağı öğrenildği. Sabah Gazetesi'ndne Burcu Şen bugün kaleme aldığı yazısında , 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına göre eğitimde atılacak adaımları değerlendirdi. 

Söz konusu programa göre erken çocukluk eğitiminde 5 yaşında zorunlu eğitimin başlayacağı öğrenildi. Esnek zamanlı ve alternatif erken çocukluk eğitim modelleri oluşturulacağı, ilave derslikler yapılacağı öğrenildi. 

Yeni yapılacak okullar, teknolojiye ve çevreye uyumlu şekilde olacak. Güvenli, ekonomik, erişilebilir, ekonomik ve standartları ile kalitesi yüksek bir mimaride yapılacak binalarda, mesleki ve teknik ortaöğretimde eğitim ortamlarının geliştirilmesi için 6 farklı eğitim yapısı projesi oluşturulacak. Afet riski olan 1500 binaya tadilat yapılacak ve bu binalar güçlendirilecek. Öğrencilerin kaldığı 1003 pansiyon da güçlendirilecek ve kapalı alanları iyileştirilecek. Bilgisayarlı sınıflar için yeni alanlar oluşturulacak.

BİLSEM'lerde 117 yeni anaokulu açılacak. EBA ortamı daha da zenginleştirilecek ve 2 bin eğitim içeriği EBA'ya eklenecek.

Bunun yanı sıra yabancı dil eğitimine ilişkin materyaller zenginleştirilecek ve dinleme, konuşma , okuma ile yazma alanlarındaki becerilerin tümünü ölçmeye yönelik geliştirilecek. İngilizce öğrenmen ve pekiştirmek için web ve mobil uygulama hazırlanacak.

Özel eğitime gereksinim duyanlar için beşeri ve fiziki imkanlar güçlendirilecek. Özel eğitim uygulama okullarına beş standart uygulama evi, 20 beceri uygulama alanı özel eğitim meslek okullarına ise 20 meslek edinme atölyesi kurulacak.

OKULA BAŞLAMA YAŞI 5 OLUYOR

Söz konusu programa göre gelecek sene okula başlama yaşının 5'e düşürülmesi bekleniyor. Sizce 5 olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | ankara

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Beş yaş çok çok çok küçüüüüüükkkkk çoçuk üçünçü sınıfta anca aklı erer o zaman ve zayıf çıçuk ve gençlik yetişir aslaaaa beş çok küçük
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çok iyi bir adim 5 başlayip anasinif 1,3 ilk 3 ort 3 lise 15 yaşinda universiteye girmesi daha iyi bir egitim olur. Ygs kalksin başari alan gore yerleşmeli çocuklar universite egitimine
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
5 yaş çok erken.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
5 yaşındakı çocuk tuvelete gidemez tek başına
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
5 yaş ana sınıf 6 yaş 1 olmalı